Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. Ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Adatkezelési Tájékoztatónkat ide kattintva olvashatja el.

Zöldséggel töltött tészta

Zöldséggel töltött tészta

Hozzávalók:

Tészta:

Töltelék:

  • 50 dkg vegyes zöldségkeverék
  • 3 dl víz
  • ízlés szerint zöld fűszerek

Öntet:

  • 20 dkg növényi sajt reszelve
  • 25 dkg növényi mascarpone
  • 3 dkg csicseriborsó liszt
  • 3 dl növényi tej
  • 1-2 kk só
  • 2 ek gluténmentes sörélesztőpehely
  • + kb. 5 dkg reszelt növényi sajt a tetejére

 

Elkészítés:

A töltelékhez az alapanyagokat egy lábasba tesszük, majd puhára főzzük. Az öntethez a hozzávalókat kikeverjük, majd egyneművé főzzük. A tésztához az alapanyagokat alaposan összegyúrjuk, majd szilikon lapon vékonyra nyújtjuk, és 11×14 cm lapokat vágunk belőle. Ezután a tésztalapok felső részeibe adagoljuk a tölteléket. A tészta másik oldalát ráhajtjuk, majd a széleit villával lenyomkodjuk (töltött tésztát kapunk). Majd forró, sós vízben kifőzzük. Egy jénai tálat vékonyan kiolajozunk, majd 5 db tésztát beleteszünk, leöntjük az öntet felével, majd a másik 5 db tészta és az öntet másik fele következik. Tetejét reszelt növényi sajttal borítjuk, majd 180 fokon kb. 30 percig sütjük.