Virslis múmia (gluténmentes)
Hozzávalók:
- 20 dkg ABY Gluténmentes Lisztkeverék - Házi Kenyér
- 1 db tojás
- só
- 4 g porélesztő
- 60 g rizstejszín
- kb 0,6 – 0,7 dl víz
- + virsli ( 4 db)
- + 1 db tojás a kenéshez
Elkészítés:
A lisztben elkeverjük az élesztőt, majd a sót. Majd hozzáadjuk a tojást és rizstejszínt, elkeverjük, majd beledolgozzuk a vizet. 1 órát meleg helyen kelesztjük. Majd lisztezett lapon kinyújtjuk és csíkokra vágjuk. A virsli picit több, mint felére tekerünk a csíkokból, majd a tetejét is betekerjük. Sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük felvert tojással és 180 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük.