Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. Ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Adatkezelési Tájékoztatónkat ide kattintva olvashatja el.

Termékek Menü

Új életmód 2021-ben! Heti receptek január 4-től.

Kezdd az új évet egészségesebben, Aby segítségével! 

Válts új életmódra velem, vágjunk bele együtt!

 

2021-et egy tisztítókúrával indítjuk, amelynek fontos része a léböjt.

A receptek mellé jó tanácsokat is szeretnék nektek adni, hogy még könnyebb legyen elindulni az egészségesebb úton. 


Javaslatok az étrend mellé

Egy nap 8 óra étkezés és 16 óra böjt.

Ezt könnyen nyomon követheted a 'Yazio' nevű telefonos applikáció segítségével is.

Fontos, hogy igyál meg naponta legalább 2,5 liter vizet.

 
  • Reggeli 9:00
  • Főétel fele 12:00
  • Leves 15:00
  • Főétel másik fele 17:00
 

18:00 után ne egyél, kezdődjön a léböjt, minden nap más itallal.

Ne sűrű smoothie állagúra készítsd, hanem hígabbra, hogy iható legyen.

Hat után kortyolgass el egy litert. Elalvás előtt egy órával ne igyál.

 

A hidegen sajtolt Aby’s olajakat tálaláskor add hozzá a kész ételhez, amikor már nem túl forró. Főzés közben hozzáadva veszíthet tápanyag tartalmából, ezért mindenképp várd meg, míg picit kihűlt az étel. 

 


Íme az első hét receptjei, január 4-től 8-ig. Jó főzést kívánok!

 

Először is megosztok veled néhány finom smoothie recept a léböjthöz.

 

Gyömbéres-fahéjas smoothie

A gyömbér tisztító hatással van a bélrendszerre, a fahéj pedig gyulladáscsökkentő.

Hozzávalók:

  • 1 kis darab gyömbér
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 1 maroknyi spenót
  • 1 pohár víz
 

Friss citrusos smoothie

Feltölt energiával, és tele van olyan hozzávalókkal, amik a tisztulásban is segít. Helyettesítheted vele a reggelidet is.

Hozzávalók:

  • 1 narancs, 1 citrom (gyümölcshússal együtt)
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 evőkanál beáztatott köles
  • 1 pohár víz
 

Répa-klementin smoothie

Gyomornyugtató, emésztést segítő smoothie. Az összetevők hatékonyak a vérnyomás- és a koleszterincsökkentésben és antibakteriális hatásuk van.

Hozzávalók:

  • 8 répa
  • 6 klementin vagy mandarin
  • 2,5 cm gyömbér
  • 1/2 teáskanál kurkuma
 

Fűszeres smoothie

A zeller és a fokhagyma vérnyomáscsökkentő hatással rendelkezik, és a vérkeringésünket is támogathatjuk.

Hozzávalók:

  • 6 répa
  • 3 paradicsom
  • 2 piros kaliforniai paprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 zellerszár
  • 1 pohár vízitorma
  • 1 pohár spenót
  • csilipehely

 


Heti menü

Hétfő

  • Almás zabpehely fahéjjal
  • Magyaros gombaleves füstölt paprikával
  • Babpörkölttel és salátával töltött taco

Kedd

  • Tejfölös krumplileves sok-sok répával
  • Bolognai spagetti reszelt sajttal
  • Gyömbéres zöldturmix

Szerda

  • Brokkoli krémleves
  • Brassói padlizsánszalonnával
  • Málnás vaníliás fehérje turmix

Csütörtök

  • Karfiolleves gazdagon
  • Cukkinis, gombás tészta tejföllel
  • Mangós, kókuszos zabpehely

Péntek

  • Lebbencs leves
  • Egészben sült karfiol, vajon párolt édesburgonyával
  • Maringcha turmix

Hétfő

Reggeli - Almás zabpehely fahéjjal

Összetevők:

  • 1 pohár rizstej
  • Fél pohár Aby’s csíráztatott zabpehely
  • 1 ek agavé szirup
  • 1 ek fahéjas xilit
  • 1 reszelt alma

Tedd fel melegedni a tejet, majd húzd le a főzőlapról és keverd bele az almán és a fahéjon kívül az összetevőket, majd hagyd hűlni. Az almát reszeld le és szórd meg a fahéjjal, majd tedd a kihűlt zabpehely tetejére. Az almát akár le is turmixolhatod és püré formájában is a zabpehely tetejére teheted.

 

Ebéd - Vegán magyaros gombaleves füstölt paprikával

Összetevők:

  • 1 doboz csiperke gomba
  • 2 szál répa
  • 1 szál gyökér
  • Kevés növényi olaj vagy kókuszzsír
  • 2 ek darabolt vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek petrezselyem
  • 1 ek só
  • 1 kk ételízesítő
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 késhegynyi füstölt pirospaprika
  • 2 liter víz
  • 2 ek Aby’s Tökmag és Lenmag olaj

Tedd fel a vöröshagymát a fokhagymával párolni, tedd hozzá a petrezselymet. Öntsd bele a darabolt zöldségeket és tedd hozzá a fűszereket. Keverd össze, majd öntsd fel 2 liter vízzel. Főzd puhára, ízesítsd az adott fűszerekkel a szád íze szerint, ha szeretnéd csicseri leves tésztával, sok friss petrezselyemmel és egy kis Aby’s Tökmag és Lenmagolajjal tálalhatod.

 

Vacsora - Vegán babpörkölttel és salátával töltött taco

Összetevők:

  • 2 db vörösbab konzerv
  • 2 szál répa
  • 1 kk só
  • 1 csipet bors
  • 1 ek petrezselyem
  • 1 csipet pirospaprika
  • Fél kk ételízesítő
  • 1 ek paradicsompüré
  • 1 kk bazsalikom
  • 2 ek vöröshagyma
  • Kevés kókuszolaj
  • Vegán majonéz
  • 1 csomag saláta mix
  • 1 dob (12 db) taco
  • 2 ek olivaolaj
  • 2 ek Aby’s Lenmagolaj

Tedd fel a hagymát dinsztelni kevés kókuszolajon, majd tedd hozzá a felkockázott répát. Pirítsd össze egy kicsit, majd tedd rá a lecsöpögtetett babot és fűszerezd meg. Közben készítsd el a taccot a dobozon található leírás szerint. A salátát keverd össze egy kis Aby’s Lenmagolajjal és egy csipet sóval. Töltsd meg félig a tacot babpörkölttel, majd salátával, tegyél rá vegán majonézt és már eheted is.

 
 

Kedd

Reggeli - Gyömbéres zöldturmix

Összetevők:

  • 2 dl 100% ananászlé
  • Fél zacskó zöld turmix saláta
  • 1 ek agavé szirup
  • 1 kk reszelt gyömbér
  • 1 kk kurkuma
  • 1 ek Aby’s kendermag olaj

Turmixold össze a hozzávalókat, és kész a finom reggeli.

 

Ebéd - Vegán “tejfölös” krumplileves répával

Összetevők:

  • 6-8 db krumpli
  • 3 szál répa
  • fél doboz vega krém
  • 2 ek hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek só
  • 1 kk ételízesítő
  • 1 kk pirospaprika
  • 2 ek petrezselyem
  • 1 csipet bors
  • Kevés növényi olaj vagy kókuszzsír
  • 2 liter víz
  • 2 ek Aby’s Tökmag és Lenmag olaj

Tedd fel a hagymát és a fokhagymát pirítani az olajon. Tedd hozzá a petrezselymet és a fűszereket. Add hozzá az apróra vágott krumplit és répát, párold össze. Húzd fel a vízzel és főzd jó puhára. Mikor megfőtt, tedd hozzá a fél doboz vega krémet és rottyantsd össze. Ízlés szerint fűszerezd újból és forrón tálalhatod, sok friss petrezselyemmel és egy kis Aby's Tökmag és Lenmag olajjal.

 

Vacsora - Vegán bolognai spagetti reszelt “sajttal”

Összetevők:

  • Fél doboz szója granulátum
  • 2 ek hagyma
  • Kevés kókuszolaj
  • 1 ek só
  • 1 csipet bors
  • 1 ek petrezselyem
  • Fél kk ételízesítő
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 kk fokhagyma
  • Paradicsom szósz
  • Aby's tönköly spagetti tészta

Áztasd be a szójagranulátumot háromszor annyi vízben, majd 20 perc múlva szűrd le, jól nyomkodd ki belőle a vizet.

Tedd fel a hagymát párolni kevés kókuszolajon, majd tedd bele a szóját. Fűszerezd meg és pirítsd jól össze. Tegyél bele egy kis paradicsom pürét és rottyantsd össze. Főzd ki az Aby's Tönköly spagetti tésztát, majd tedd bele a paradicsomos szójapörköltbe és pár percig főzd össze, ha kell ízesítsd újból. Kevés vegán sajttal tálalhatod.

 
 

Szerda

Reggeli - Málnás vaníliás fehérje turmix

Összetevők:

  • 1 pohár tej
  • 1 adag Aby's Vaniliás Milkshake
  • 10 szem málna
  • 1 citrom héja
  • Fél citrom leve
  • 1 ek agave szirup
  • 2 db mentalevél
  • 1 csipet kurkuma

Vedd elő a turmixgéped és a mentalevélen kívül turmixolj össze mindent. Majd törd össze a mentalevelet mozsárban és tedd bele a turmixba. Nyáron egy-két db jégkocka is jól jöhet.

 

Ebéd - Vegán brokkoli krémleves

Összetevők:

  • 4 db burgonya
  • 1 fej brokkoli
  • 2 ek vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek só, 1 kk ételízesítő, 1 csipet bors
  • 2 ek petrezselyem
  • Kevés olaj vagy kókuszzsír
  • 1 liter rizstej
  • 1 liter víz
  • 1 ek agavé szirup, ha szereted kissé édesen
  • 1 doboz vega tejszín
  • Szárított hagyma darabok
  • 2 ek Aby’s tökmag és lenmagolaj

Tedd fel a hagymát, a fokhagymát és a petrezselymet párolni. Tedd bele a kockára vágott krumplit és a darabolt brokkolit. Tedd hozzá a fűszereket és párold egy kis ideig. Húzd fel fele-fele arányban a rizstejjel és a vízzel, amíg el nem lepi, majd főzd puhára. Turmixold le és öntsd vissza az edénybe. Tedd bele a vega krémet és főzd egy kis ideig, majd húzd fel ezt a sűrű pépet krémes leves állagúra fele-fele arányban a rizstejjel és a vízzel. Ízesítsd az adott fűszerekkel a szád íze szerint, majd egy csipetnyi szárított vöröshagymával és egy ek Aby’s Tökmag és Lenmagolajjal tálald.

 

Vacsora - Vegán brassói padlizsán szalonnával

Összetevők:

  • 8 szem krumpli
  • 1 nagy padlizsán
  • 2 ek kókuszolaj
  • 2 ek vöröshagyma
  • 1 kk fokhagyma
  • 1 ek petrezselyem
  • 1 ek só1 csipet bors
  • Fél kk pirospaprika
  • Fél kk ételízesítő

Pirítsd meg a hagymát kevés kókuszolajon,

majd tedd hozzá az apróra kockázott krumplit,

és kezdd el megpirítani.

Egy külön serpenyőben tedd ugyanezt a padlizsán kockákkal, majd öntsd a pirított padlizsánt a krumplira és fűszerezd meg őket. Mikor kész, tejföllel, finom savanyúsággal és egy kis Aby’s Tökmag és Lenmagolajjal tálalhatod.

 
 

Csütörtök

Reggeli - Mangós, kókuszos zabpehely

Összetevők:

  • 1 pohár rizstej
  • Fél pohár Aby’s Csíráztatott zabpehely
  • 1 ek Aby’s Szépség
  • 1 szem datolya
  • 1 maroknyi mangó (Aldi)
  • 1 ek kókuszreszelék

Melegítsd meg a tejet, vedd le a főzőlapról és tedd bele a zabpelyhet és a szépség őrleményt. Mixeld össze a mangót a tejjel és a datolyával lekvár állagúra. Tegyél bele egy kanál kókuszreszeléket és keverd össze.

Tedd a kihűlt zabkása tetejére, akár egy kis kókuszreszelékkel, áfonyával, vagy Sztiki kókuszos zöldségropival díszítheted.

 

Ebéd - Vegán karfiolleves gazdagon

Összetevők:

  • 1 kisebb fej karfiol
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 2 ek petrezselyem
  • 1 ek só
  • 1 kk ételízesítő
  • 1 kk pirospaprika
  • 2 ek darabolt vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • Kevés növényi olaj vagy kókuszzsír
  • 2 liter víz
  • 2 ek Aby’s lenmagolaj

Tedd fel a hagymát fokhagymát párolni az olajon. Tedd hozzá a petrezselymet, az apró rózsákra darabolt karfiolt, a kockákra vágott sárgarépát és fehérrépát. Párold őket, majd tedd hozzá az összes fűszert és keverd meg. Öntsd fel a vízzel és főzd puhára.

Ízesítsd az adott fűszerekkel a szád íze szerint. Akár főzhetsz hozzá egy kis adag csicseri levestésztát. Tálaláskor tegyél a tetejére egy evőkanál vegán tejfölt és egy ek Aby's Lenmagolajat.

 

Vacsora - Vegán cukkinis, gombás tészta tejföllel 

Összetevők:

  • 1 doboz gomba
  • 1 db cukkini
  • 2 szál répa
  • 1 zacskó Aby’s tönköly kockatészta
  • 2 ek kókuszolaj
  • 2 ek vöröshagyma
  • 1 kk fokhagyma
  • 1 ek petrezselyem
  • 1 kk só
  • 1 csipet bors
  • Fél kk ételízesítő
  • Fél kk pirospaprika

Tedd fel a hagymát dinsztelni a kókuszolajon, közben pucold meg a gombát és vágd fel.

Pucold meg a cukkinit és a répát, vágd kockára. A répát tedd a hagymára és pirítsd meg, majd tedd hozzá a gombát és egy kicsit főzd össze. Fűszerezd meg és tedd rá a cukkini kockákat, majd hagyd hogy megpuhuljon. Tedd hozzá a tésztát és keverd át a pörkölttel.

Egy kis tejföllel krémesebb lesz az állaga.

A kedvenc savanyúságoddal tálalhatod.

 
 

Péntek

Reggeli - Moringcha turmix

Összetevők:

  • 1 késhegynyi Moringcha Green Tea por
  • 1 dl víz 80 fokra melegítve (majd még 1 dl a turmixba)
  • 2 dl ananászlé
  • Fél zacskó zöld turmix saláta
  • 1 ek agave szirup

Hevítsd fel a vizet 80 fokra, majd tedd bele a Moringcha Green Tea port és verd fel laposfejű habverővel, vagy bambusz habverővel. Így kész a tea. Tedd a turmixba és tegyél hozzá 2 dl ananászlevet, zöld turmix levelet, az agavé szirupot és mixeld össze. Nyáron jégkockával isteni.

 

Ebéd - Vegán lebbencs leves

Összetevők:

  • Fél zacskó lebbencs tészta
  • 2 ek darabolt vöröshagyma
  • 3 fej krumpli
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek só
  • 1 csipet bors
  • 1 kk ételízesítő
  • 1 ek petrezselyem
  • 1 kk pirospaprika
  • Egy csipet füstölt pirospaprika
  • Egy kis növényi olaj
  • 2 liter víz
  • 2 ek Aby's Lenmagolaj

Tedd fel a vöröshagymát az olajon pirítani, majd tedd hozzá a tésztát és pirítsd át azt is. Tedd bele a fűszereket és keverd össze. Majd tedd hozzá a kis kockára vágott krumplit és öntsd fel a vízzel.

Főzd össze és tálald jó forrón.

A tetejére tehetsz egy kanál vegán tejfölt és egy ek Aby’s Lenmagolajat.

 

Vacsora - Vegán egészben sült karfiol, vajon párolt édesburgonyával

Összetevők:

  • 1 nagy fej karfiol
  • 1 vegán tejföl
  • 1 vegán sajttömb
  • 1 ek só
  • 1 kk fokhagyma
  • 1 kk petrezselyem
  • 1 csipet só
  • Fél kk ételízesítő
  • 1 ek vegán margarin
  • 2 db édesburgonya
  • 2 ek Aby’s lenmagolaj

Tisztítsd meg a karfiolt, bő sós vízben főzd félpuhára, majd csepegtesd le és tedd egy jénaiba. A margarinnal jól kend be a karfiolt, a maradékot tedd mellé, hogy a sütőben elolvadjon. Keverd össze a tejfölt a reszelt vegán tömbbel, tedd bele a fűszereket is, majd öntsd a karfiolra. Pucold meg és vágd karikákra az édesburgonyát, tedd a karfiol köré. Az egészet helyezd az előmelegített sütőbe 180 fokon 20 percre. Ha kell, egy kicsit grillezd meg a tetejét. Vágd négy felé és négy főre tálalhatod.

Készíts egy kis almaecetes paradicsomot, önts rá 2 ek Aby’s Lenmagolajat és tálald a karfiol mellé.