Tavaszi tekercs (gluténmentes)
Hozzávalók:
- 10 dkg ABY Gluténmentes Lisztkeverék - Friss tészta
- kb. 1,6 – 1,7 dl víz
- + Töltelék: párolt zöldfűszeres zöldségek
- + olaj a kenéshez
Elkészítés:
A lisztet és a vizet jó alaposan kikeverjük. Majd egy palacsintasütőt nagyon vékonyan kiolajozunk. vizes kanál segítségével a sütőbe teszünk egy adag masszát, majd nedves kézzel eloszlatjuk. Majd megsütjük (nem kell megfordítani!!) – (A palacsintasütő alatt közben alacsony fokozaton menjen a gáz!). Majd ha kész, akkor jön a következő, addig amíg el nem fogy.
Majd megtöltjük a zöldséggel és feltekerjük. (Segítség, ha nagyon megtöltjük, akkor hústűvel átszúrjuk, majd sütés közben kivesszük a tűt, a tekercs egybe fog maradni!).