Szilvás torta (gluténmentes)
Hozzávalók (18 cm forma):
- 32,5 dkg ABY Gluténmentes Lisztkeverék - Házi Kenyér
- 1 cs sütőpor
- 2,5 dkg édesítő (1:4)
- 10 dkg margarin – olvasztva
- 70 gr rizstejszín
- 1-2 ek vanília aroma
- 1 db tojás
Szilvás töltelék:
- 30 dkg szilva
- ízlés szerint édesítő
- szerecsendió
- fahéj
Elkészítés:
A lisztet, édesítőt, sütőport egy tálba tesszük, majd elkeverjük. Hozzáadjuk a tojást és rizstejszínt, vanília aromát és margarint, kanállal összedolgozzuk. Majd a tészta kb ¾-ed részét egy vékonyan kiolajozott tortaformába tesszük. A maradék tésztát elkeverjük a fűszeres szilvával, majd a tészta tetejére tesszük , elkenjük. 180 fokos sütőben kb 35-40 perc alatt megsütjük.