Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. Ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Adatkezelési Tájékoztatónkat ide kattintva olvashatja el.

Szárított hagymás friss házi kenyér

Szárított hagymás friss házi kenyér

Összetevők:

Elkészítés:
Vegyél elő egy műanyag edényt. Tegyél bele 330 g kenyérlisztet és öntsd hozzá a 40 g olívaolajat. Közben tegyél ki egy kis poharat. Tedd bele az élesztőt és a kókuszvirág cukrot.
Egy mérőedénybe tegyél 260 g vizet. Ennek a felét öntsd az élesztőre, a többit a kenyérliszt tetejére. Az élesztőt a vízzel és a cukorral jól keverd össze, majd ezt is öntsd a liszt tetejére.
Tedd bele a szárított hagymát és keverd össze. Majd dagaszd össze a kezeddel vagy géppel a masszát. Vedd ki az edényből és tedd egy enyhén rizsliszttel megszórt asztalra, (egy csipet liszt is elég) és formázz belőle kenyeret. Fel is vághatod a tetejét, és belehúzhatsz néhány csíkot a kenyérbe. Ötven percre tedd meleg helyre (törölköző alá), majd tedd a sütőbe és süsd 210 fokon 5 percig, utána 200 fokon 35-45 perc alatt süsd készre.
Vedd ki és helyezd egy rácsra, amíg ki nem hűl. Szeleteld fel, és tálald ízlés szerint.
 

A szuper receptet köszönjük Vegán Jógi-nak!

Kövesd oldalát te is szuper gluténmentes, vegán és mindenmentes receptekért, melyekhez az Aby's egészségtudatos termékeit is felhasználja!

Tartalomhoz tartozó címkék: gluténmentes recept reggeli