Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. Ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát. Engedélyezem
Termékek Menü
0

Sajtos kifli (gluténmentes)

Sajtos kifli (gluténmentes)

Hozzávalók:

  • 35 dkg ABY Gluténmentes Lisztkeverék - Házi Kenyér
  • 1 tk só
  • 6 gr porélesztő
  • 4 dkg margarin (puha)
  • kb 2,5 – 2,7 dl rizstej
  • + olvasztott margarin a kenéshez
  • + növényi sajt a szóráshoz (bele illetve a tetejére is)
  • + rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

Az alapanyagokat egy tálba tesszük ( közben keverjük el őket), majd jó alaposan kidolgozzuk, majd letakarva meleg helyen hagyjuk egy órát kelni. Ha letelt az idő, rizslisztes lapon kinyújtjuk, majd összehajtjuk – és ezt ismételjük meg háromszor!. Majd téglalap alakra nyújtjuk, megkenjük olvasztott margarinnal és megszórjuk a reszelt növényi sajttal, majd felvágjuk háromszög alakra (5-6 db jön ki mérettől függően!). A szélesebb részénél kezdve  feltekerjük, formázzuk. Olvasztott margarinnal megkenjük  tetejét és megszórjuk sajttal. Sütőpapíros tepsire tesszük őket, majd 180 fokra elmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük.

Tartalomhoz tartozó címkék: recept gluténmentes