Sajtos kifli (gluténmentes)
Hozzávalók:
- 35 dkg ABY Gluténmentes Lisztkeverék - Házi Kenyér
- 1 tk só
- 6 gr porélesztő
- 4 dkg margarin (puha)
- kb 2,5 – 2,7 dl rizstej
- + olvasztott margarin a kenéshez
- + növényi sajt a szóráshoz (bele illetve a tetejére is)
- + rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
Az alapanyagokat egy tálba tesszük ( közben keverjük el őket), majd jó alaposan kidolgozzuk, majd letakarva meleg helyen hagyjuk egy órát kelni. Ha letelt az idő, rizslisztes lapon kinyújtjuk, majd összehajtjuk – és ezt ismételjük meg háromszor!. Majd téglalap alakra nyújtjuk, megkenjük olvasztott margarinnal és megszórjuk a reszelt növényi sajttal, majd felvágjuk háromszög alakra (5-6 db jön ki mérettől függően!). A szélesebb részénél kezdve feltekerjük, formázzuk. Olvasztott margarinnal megkenjük tetejét és megszórjuk sajttal. Sütőpapíros tepsire tesszük őket, majd 180 fokra elmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük.