Rólunk
A kizárólag gluténmentes alapanyagokat feldolgozó Omega Bázis Kft. 2011-ben alakult a Nord (korábban Forest) cégcsoport tagjaként. 2016 januárjában új telephelyre költöztünk, ahol a legmodernebb körülmények között gyártjuk termékeinket.
Bio, csíráztatott, gluténmentes termékeinkről
Választékunkban bio, csíráztatott, olajos és egyéb magvakat dolgozunk fel különféle eljárással: készítünk hidegen sajtolt olajokat, őrleményeket és liszteket. Csíráztatási technológiánk valódi innováció, melyet számos országban szabadalom véd. A magyar szabadalom korábbi dán tulajdonosaitól vásárolta vissza a jogokat az Omega Bázis Kft., így került újra hazai tulajdonba az eljárásbeli újdonság.
Csíráztatási technológiánkról

A nyugalmi állapotban lévő magvakban az enzim gátlók megakadályozzák, hogy a magvak idő előtt kicsírázzanak, melyek -fogyasztásukkor- az emészthetőségüket, a tápanyagaik felszívódását is gátolják. A csíráztatás hatására ezek az emésztést gátló anyagok lebomlanak. A csíráztatás során aktiválódó enzimek hatására a szervezetünk számára könnyen hasznosítható ásványi anyag-, vitamin-, szénhidrát-, esszenciális aminosav- és zsírösszetétel alakul ki, így e hatóanyagok biológiai hozzáférhetősége teljes mértékű. A csíráztatás így javítja a magvak - esetünkben: köles, len, zab, kender - meglévő kiváló tulajdonságait.
A termékek nem tartalmaznak adalékanyagokat, kizárólag természetes alapanyagból készülnek.
Célunk, hogy kiváló minőségű egészségvédő termékekkel lássuk el az egészségtudatos fogyasztókat és kiváló alapanyagokkal az innovatív élelmiszeripari cégek termékfejlesztését.
Nézze meg videónkat! Így készülnek bio, csíráztatott termékeink, kattintson!
Gluténmentes pékáruinkról
2017. nyarán üzemeltük be azt az új és modern technológiát, mellyel kiváló és állandó minőségű sütőipari termékeket készíthetünk. Induló portfóliónk fehér és magvas vekniket, kövön sült pizzalapot és snackeket tartalmaz, melyek négy féle ízben érhetőek el. Olyan gluténmentes pékárut gyártunk, melyek természetes alapúak, tartósítószert egyáltalán nem-, a lehető legkevesebb adalékanyagot tartalmaznak, mindamellett finomak és jó állagúak. Tudjuk, hogy nehéz megfelelni ezeknek az elvárásoknak, pláne gluténmentes termékek esetében, azonban olasz termékfejlesztő partnereinkkel együtt - akik az egyik leghíresebb olasz egyetem élelmiszeripari szakemberei és évek óta kutatják, hogyan helyettesíthető a glutén természetes alapanyagokkal - sikerült kiváló termékeket előállítani.
-
Ízfokozó és mesterséges színezék mentes
-
Tartósítószer mentes
-
Allergénmentes
-
Laktózmentes
-
Tojásmentes
-
GMO-mentes
Gluténmentes pékáruink előállítása feldolgozógépekkel történik, a receptúrákat automata rendszer adagolja, a légkondicionált üzemcsarnokban állandó hőmérsékleten - ezek a feltételek mind-mind a standard minőséget biztosítják.
Nézze meg videónkat! Megmutatjuk, hogyan készülnek gluténmentes snackjeink, kattintson!
Tanúsítványaink
Bio termékeinket ellenőrizte: Biokontroll Hungária Kft. HU-ÖKO-01
Termékeink megfelelnek az Európai Lisztérzékeny Egyesületek Szövetségi Standard előírásainak, garantáltan biztonságosak gluténérzékenyek számára. Minden alapanyagunkat ellenőrizzük gluténmentesség szempontjából, kizárólag határérték alatti összetevőkkel dolgozunk.
Termékeink jogosultak, az egyes önkéntes megkülönböztető megjelölések élelmiszereken történő használatáról szóló 74/2012. (VII. 25.) VM rendelet szerinti Magyar Termék jelölés használatára.
Cégünk az ISO 9001:2015 szabvány követelményeinek megfelelő minőségirányitási rendszer szerint dolgozik.