Óriás pizzás csiga (gluténmentes)

Hozzávalók:
- 30 dkg ABY Gluténmentes Lisztkeverék - Pizza Italiano
- 1 db tojás
- 5 g porélesztő
- só
- oregánó
- bazsalikom
- kb 1,8 dl rizstej
- + 20 dkg reszelt növényi sajt
- + kb 1 – 1,2 dl paradicsomszósz
- + 1 db tojás a kenéshez
- + ABY Gluténmentes Lisztkeverék - Pizza Italiano a nyújtáshoz / rizsliszt
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, majd elkavarjuk. Hozzáadjuk a tojást és a rizstejet, majd robotgéppel eldolgozzuk.
Meleg helyen pihentetjük, kelesztjük egy órát.
Lisztes lapon kinyújtjuk hosszúkás alakba, megkenjük a paradicsomszósszal és megszórjuk a növényi sajttal, majd feltekerjük. Utána az egyik oldaláról befele kezdjük el tekerni, így lesz olyan formája, mint a csiga ház.
Sütőpapíros tepsire tesszük és lekenjük felvert tojással. 180 fokos sütőben kb 25-35 perc alatt megsütjük.