Méteres kalács (gluténmentes)
Hozzávalók:
Piskóták:
- 30 dkg ABY Gluténmentes lisztkeverék - Házi Kenyér
- 6 db tojás
- 1 cs sütőpor
- 0,6 dl víz
- 12 ek olaj
- 2,5 ek édesítő (1:4)
- + 1,5 ek cukrozatlan kakaópor (ez kerül a fél dag piskóta tésztába + hozzáadunk kb 3 ek vízet).
Krém:
- 4 dl rizstej
- ízlés szerint édesítő
- 1 cs puncs pudingpor
- + kb. 10 dkg paleo csokoládé
Elkészítés:
A tojásokat kikeverjük, hozzáadjuk az édesítőt, vizet, olajat (mindeközben folyamatosan keverjük), majd hozzáadagoljuk lisztet és sütőport, szép simára keverjük, majd két rézre szedjük és az egyikbe belekeverjük a kakaóport és vizet.
Szilikon kenyérformába tesszük őket, és megsütjük 180 fokra előmelegített sütőben kb 20-30 perc alatt (tűpróba).
Közben elkészítjük a pudingot.
Ha kihűlt a két piskótánk, akkor felvagdossuk őket, majd felváltva (egy sima – egy kakaós), pudinggal összeragasztjuk.
Ha ezzel elkészültünk, akkor olvasztott csokoládéval borítjuk, majd hagyjuk, hogy teljesen kihűljön, összeálljon.
Fogyasztásnál sréhen vágjuk, így kapjuk a „színes” süteményt.