Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. Ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát. Engedélyezem
Termékek Menü
0

Meggyes rétes (gluténmentes)

Meggyes rétes (gluténmentes)

Hozzávalók:

Elkészítés:

A liszteket egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk az édesítőt és sót, elkeverjük, majd a margarint és tojást beletesszük és összedolgozzuk. Végül a vizet hozzáadjuk és alaposan kidolgozzuk. Egy terítőt teszünk az asztalra, majd lisztezzük, erre rátesszük a tésztát, belisztezzük a tetejét, majd nagyon vékonyra kinyújtjuk. Közben lisztezzük nyugodtan.

A meggyet (ha kiengedett), összekeverjük a fahéjjal, édesítővel útifűmaghéjjal (ha nem fagyasztott meggyet használunk, akkor erre nincs szükség!). Majd megtöltjük a tésztát. A terítő segítségével feltekerjük. Sütőpapíros tepsire tesszük, majd lekenjük felvert tojással.

180 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük.

Tartalomhoz tartozó címkék: recept gluténmentes