Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. Ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát. Engedélyezem
Termékek Menü
0

Meggyes leveles batyu (gluténmentes)

Meggyes leveles batyu (gluténmentes)

Hozzávalók (6 db):

  • 20 dkg ABY Gluténmentes lisztkeverék - Házi Kenyér
  • 20 dkg margarin
  • 2 csipet só
  • 0,8 dl víz
  • + kb 15 dkg meggy (fagyasztott) – ezt kiengedjük, hozzáadunk ízlés szerint édesítőt, és annyi útifűmaghéjat, hogy a „levét” megszívja
  • + 1 db tojás a kenéshez
  • + rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A lisztet két tálba tesszük, az egyikbe 17 dkg és 3 dkg  margarin és a só. A másikba a 17 dkg margarin és 3 dkg liszt. A 17 dkg margarin összedolgozzuk a liszttel, majd a hűtőbe tesszük 40 percre. A másik adag lisztet és margarint összedolgozzuk a vízzel együtt, majd azt pihentetjük, míg a margarin a hűtőbe van.

Ha letelt az idő, akkor a tésztánkat jól belisztezett lapon kinyújtjuk, majd közepére tesszük a margarint és ráhajtjuk a széleket, majd kinyújtjuk. (Érdemes jól lisztezgetni közbe, mert ragad a tészta, a margarin próbál „kijövögetni” a szélein).

Majd ha kinyújtottuk, akkor a két oldalát behajtjuk, majd 25 percre hűtőbe tesszük. Ezt négyszer ismételjük meg. Az utolsó nyújtásnál 6 részre vágjuk.

A meggyet kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk az édesítőt és útifűmaghéjat, megvárjuk míg összeáll.

Megtöltjük a tésztát – mindegyik közepébe teszünk a meggyből, majd összehajtjuk a széleit, összenyomjuk, majd felvert tojással lekenjük.

180 fokra előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt megsütjük.

Tartalomhoz tartozó címkék: recept gluténmentes