Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. Ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Adatkezelési Tájékoztatónkat ide kattintva olvashatja el.

Meggyes-csokis babka

Meggyes-csokis babka

Hozzávalók:

Töltelék:

  • 45 dkg meggy
  • 10 dkg mentes csokoládé darabolva
  • + növényi tejszín a tetejére

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk. Majd barna rizsliszttel megszórt sütőlapon átgyúrjuk és kinyújtjuk. Beletesszük a meggyet és a csokidarabokat, majd feltekerjük. Középen bevágjuk végig, majd egymásba tekerjük. Vékonyan kiolajozott kenyérformába tesszük, tetejét növényi tejszínnel vékonyan lekenjük. 50 fokos sütőben kb. 1 órát kelesztjük, majd 180 fokos sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük.

                  

A szuper receptet köszönjük Mona Konyhájának!

Tartalomhoz tartozó címkék: recept