Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. Ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát. Engedélyezem
Termékek Menü
0

Mákos vaníliás süti (gluténmentes)

Mákos vaníliás süti (gluténmentes)

Hozzávalók:

Piskóta:

Krém:

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük az édesítővel, majd hozzáadjuk a rizstejet és margarint , elkeverjük. Végül hozzáadjuk a száraz alapanyagokat, és kikeverjük. Legvégül beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét, óvatosan kikeverjük.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd 180 fokra elmelegített sütőben kb 20-22 perc alatt megsütjük.

Közben elkészítjük a krémet. A rizstejet kikeverjük a vanília aromával, liszttel,édesítővel, majd sűrűre főzzük, végül hozzáadjuk a margarint és kikeverjük.

Ha a piskóta meghűlt, akkor középen elvágjuk(a nagy téglalapból két kisebb téglalapunk lesz!). Alufóliára tesszük,majd az alsó részt megkenjük a krémmel (csináljuk két részletben, hagyjuk közte kb 10 perc dermedési időt!), majd rátesszük a tetejét és az alufóliával becsomagoljuk. Hagyjuk teljesen kihűlni (betehetjük a hűtőbe is!).

Ha összeállt, akkor a tetejét olvasztott csokival borítjuk.

Tartalomhoz tartozó címkék: recept gluténmentes húsvét