Mákos-szezámos kréker (gluténmentes)
Hozzávalók:
- 15 dkg ABY Gluténmentes lisztkeverék - Házi Kenyér
- 1,5 tk só
- 1,5 dkg ABY BIO Mákliszt
- 2,5 dkg szezámmag
- 2 gr sörélesztő pehely – gluténmentes
- 9 dkg margarin
- 7 ek kókuszkrém
- + olaj a kenéshez
- + szezámmag a szóráshoz
- + rizsliszt
Elkészítés:
Az alapanyagokat egy nagyobb tálba tesszük, majd jó alaposan kidolgozzuk. 30 percre hűtőbe tesszük. Majd rizslisztes lapon kinyújtjuk, szaggatjuk. (kisebb „szájú” pálinkás poharat használtam, így jó sok lett :D ). Majd sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük olajjal, megszórjuk szezámmaggal, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, úgy kapjuk a ropogós állagot.