Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. Ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát. Engedélyezem
Termékek Menü
0

Lasagne (gluténmentes)

Lasagne (gluténmentes)

Hozzávalók (4-6 személy):

Töltelék:

  • 50 dkg darált hús
  • bors
  • 1 fej hagyma
  • 1 kk fokhagymapor
  • 4 szál  répa
  • 3 nagy fej gomba
  • oregánó
  • 2 db babérlevél
  • olaj
  • 2 dl paradicsomszósz
  • kb 1-1,5 dl víz
  • + 2 dl rizstjeszín
  • + 2 db tojás
  • + 5-10 dkg növényi sajt – reszelve

Elkészítés:

A tésztához a lisztet egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a tojásokat,vizet, olajat. Nagyon alaposan kidolgozzuk. Majd rizslisztes lapra tesszük, és jó vékonyra kinyújtjuk (ha van tészta nyújtó gépünk, akkor érdemes azt használni!!!). Téglalapokat vágunk a tésztából, amit lobogó vízben kb 1-2 percig előfőzünk (az előfőzést érdemes akkor, amikor már a töltelék elkészült!)

A tölteléket elkészítjük. A hagymát,gombát,répát megpucoljuk, megmossuk, felszeleteljük. A hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát és a répát, átforgatjuk, pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst, evvel is elkeverjük, majd fűszerezzük. Majd felöntjük a paradicsomlével és a vízzel, összekeverjük, majd hagyjuk , hogy „elfője” a levét.

Ha ezek elkészültek, akkor egy jénai tálba alulra helyezünk előfőzött tésztalapokat, majd a tölteléket, majd ismét lapok… egészen addig, amíg el nem fogy, a tetejét tésztával zárjuk!.

Majd a rizstejszínt, tojásokat, növényi sajtot kikeverjük és evvel beborítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb 35-45 perc alatt készre sütjük.

Tartalomhoz tartozó címkék: recept gluténmentes