Lasagne (gluténmentes)
Hozzávalók (4-6 személy):
- 30 dkg ABY Gluténmentes lisztkeverék - Friss tészta
- 3 db tojás
- 80 gr víz
- 3 ek olaj
- + rizsliszt a nyújtáshoz
Töltelék:
- 50 dkg darált hús
- só
- bors
- 1 fej hagyma
- 1 kk fokhagymapor
- 4 szál répa
- 3 nagy fej gomba
- oregánó
- 2 db babérlevél
- olaj
- 2 dl paradicsomszósz
- kb 1-1,5 dl víz
- + 2 dl rizstjeszín
- + 2 db tojás
- + 5-10 dkg növényi sajt – reszelve
Elkészítés:
A tésztához a lisztet egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a tojásokat,vizet, olajat. Nagyon alaposan kidolgozzuk. Majd rizslisztes lapra tesszük, és jó vékonyra kinyújtjuk (ha van tészta nyújtó gépünk, akkor érdemes azt használni!!!). Téglalapokat vágunk a tésztából, amit lobogó vízben kb 1-2 percig előfőzünk (az előfőzést érdemes akkor, amikor már a töltelék elkészült!)
A tölteléket elkészítjük. A hagymát,gombát,répát megpucoljuk, megmossuk, felszeleteljük. A hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát és a répát, átforgatjuk, pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst, evvel is elkeverjük, majd fűszerezzük. Majd felöntjük a paradicsomlével és a vízzel, összekeverjük, majd hagyjuk , hogy „elfője” a levét.
Ha ezek elkészültek, akkor egy jénai tálba alulra helyezünk előfőzött tésztalapokat, majd a tölteléket, majd ismét lapok… egészen addig, amíg el nem fogy, a tetejét tésztával zárjuk!.
Majd a rizstejszínt, tojásokat, növényi sajtot kikeverjük és evvel beborítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb 35-45 perc alatt készre sütjük.