Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. Ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát. Engedélyezem
Termékek Menü
0

Klasszikus kalács (gluténmentes)

Klasszikus kalács (gluténmentes)

Hozzávalók:

  • 35 dkg ABY Gluténmentes Lisztkeverék - Házi Kenyér
  • 5 gr porélesztő
  • 6 dkg margarin – puha
  • 2 db tojássárgája
  • 2 ek édesítő (1:4)
  • kb 2 – 2,5 dl langyos rizstej
  • 10 dkg aszalt gyümölcs (a receptben áfonya, meggy és mazsola)
  • + 1 db tojás a kenéshez
  • + Aby  gluténmentes kenyérliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk  az édesítőt, margarint, tojássárgájákat, eldolgozzuk, majd az élesztőt elkeverjük, majd hozzáadjuk a rizstejet. Jó alaposan kidolgozzuk, majd hozzáadjuk az aszalt gyümölcsöket, és jól átgyúrjuk. Meleg helyen kelesztjük egy órát.  Majd lisztes lapra tesszük és három részre osztjuk. Mind a három részt kisodorjuk – figyeljünk, hogy egyforma nagyságú legyen – majd ezt a három sodrást összefonjuk. Szilikon kenyérformába tesszük, majd tojással lekenjük. 50 fokos sütőben 15 percig kelesztjük, majd 180 fokra emeljük a sütő hőfokát és kb. 30 perc alatt arany barnára sütjük.