Kenyérlángos (gluténmentes)
Hozzávalók (kb. 8 szelet):
- 50 dkg ABY Gluténmentes lisztkeverék - Házi Kenyér
- 2 tk só
- 1 cs porélesztő
- 5 dl víz
- 3 ek olaj
- + 3 dl rizstejszín – 3 kk fokhagymapor (vagy friss , tört fokhagyma)
- + 1 fej hagyma / lilahagyma
- + 10 dkg sonka
- + 15-20 dkg bacon
- + növényi sajt
Elkészítés:
A lisztet egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót,elkeverjük, majd az élesztőt és vizet, jó alaposan kidolgozzuk, majd végül az olajat, és azzal is alaposan kidolgozzuk. Hagyjuk kelni meleg helyen egy órát. Majd sütőpapírra tesszük és kinyújtjuk akkorára, amekkora a tepsink (érdemes kicsit rizsliszttel megszórni, hogy ne ragadjon a tészta a nyújtófára!)
Megkenjük a fokhagymás rizstejszínnel, majd megszórjuk a feltétekkel. 180 fokra előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük.