Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. Ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Adatkezelési Tájékoztatónkat ide kattintva olvashatja el.

Termékek Menü

Karácsonyi főétel (gluténmentes)

Karácsonyi főétel (gluténmentes)

ASZALT SZILVÁS HÚS HERCEGNŐBURGONYÁVAL

Csirke:

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemell
  • aszalt szilva
  • szerecsendió
  • olaj

Elkészítés:

A csirkét megmossuk, majd felcsíkozzuk. Minden darab közepére aszalt szilvát teszünk és feltekerjük. Szorosan egymás mellé tesszük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd lekenjük az előzőleg kikevert olaj – só – szerecsendió elegyével. Letakarjuk alufóliával, majd 180 fokon 30 percet így sütjük, majd levesszük az alufóliát és lekenjük megint, majd szép aranybarnára sütjük.

Hercegnőburgonya:

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 2 db tojássárgája
  • 2 ek margarin

Elkészítés:

A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk. Megfőzzük, majd összetörjük. Hozzáadjuk a margarint és a tojássárgáját, jól kikeverjük. Habnyomóba ( sütikinyomóba ) tesszük és sütőpapíros tepsire nyomkodunk belőle. 180 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt barnásra sütjük.

Zöldfűszeres öntet:

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az összes alapanyagot egy tálban kikeverjük, majd lábasba öntjük és besűrítjük.

Tálalásnál az öntetet a húsra kanalazzuk.

Tartalomhoz tartozó címkék: recept gluténmentes