Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. Ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Adatkezelési Tájékoztatónkat ide kattintva olvashatja el.

Termékek Menü

Karácsonyi desszert (gluténmentes)

Karácsonyi desszert (gluténmentes)

GESZTENYÉS-DIÓS TORTA

Hozzávalók (18 cm formához):

Piskóta:

Krém:

  • 25 dkg gesztenye
  • 12,5 dkg darált dió
  • 2 -3 ek édesítő (1:4)
  • 1,2 dl rizstejszín
  • + fondant bevonat (Dr.Oetker – fehér)
  • + olvasztott csoki
  • + dekor cukorkák

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük az édesítővel. A hab felét beletesszük, kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, alaposan elkeverjük, végül beleforgatjuk a habot. 3 lapot sütünk belőle (180 fokon, kb 10-20 perc alatt – 18 cm es formában).

A krémhez a gesztenyét villával alaposan összetörjük, majd hozzáadjuk az édesítőt, majd a rizstejszínt és kikeverjük, végül hozzáadjuk a darált diót, jó alaposan kikeverjük.

Ha kihűltek a piskóta lapok, akkor megtöltjük.

Hagyjuk pár órát a hűtőben összeállni, majd a fondantot kinyújtjuk (kezünkkel kicsit melegítsük, hogy jobban tudjuk nyújtani), majd beborítjuk a tortát. Csokival és dekor cukorkákkal díszítjük.

Tartalomhoz tartozó címkék: recept gluténmentes