Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. Ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát. Engedélyezem
Termékek Menü
0

Kakaós csiga (gluténmentes)

Kakaós csiga (gluténmentes)

Hozzávalók (12 db):

  • 22,5 dkg ABY Gluténmentes Lisztkeverék -  Házi Kenyér
  • 1 db tojás
  • 3 margarin – puha
  • kb 0,7 dl víz
  • 1 ek édesítő (1:4)
  • 3 gr porélesztő
  • + kb 4 ek holland kakaópor  - ízlés szerint édesítő – annyi rizstejszín, hogy sűrű masszát kapjunk.
  • + rizsliszt a nyújtáshoz
  • + 1 db tojás a kenéshez
  • + kb 2 -3 ek rizstejszín édesítővel (ízlés szerint) elkeverve

Elkészítés:

Egy nagy tálba kimérjük a lisztet, majd hozzáadjuk a margarint, összedolgozzuk vele, majd folyamatosan hozzáadjuk a többi alapanyagot, amiket el – eldolgozunk benne. Legvégül adjuk hozzá a vizet, alaposan kidolgozzuk, majd egy órát kelesztjük. Miután megkelt, rizslisztes lapon kinyújtjuk, megkenjük az előzőleg kikevert kakaós masszával, majd feltekerjük. Majd csíkokra vágjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük őket, lekenjük felvert tojással. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Még forrón lekenjük édesítővel kikevert rizstejszínnel (ez nagyon szép fényt ad neki!)

Tartalomhoz tartozó címkék: recept gluténmentes