Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. Ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát. Engedélyezem
Termékek Menü
0

ABY Húsvéti menü

ABY Húsvéti menü
Húsvéti sonkagombóc leves

Hozzávalók:

Gombóc:

Leves:

  • petrezselyem
  • karalábé
  • 5-6 db kisebb sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • fél fej hagyma
  • tárkony
  • 1 ek olaj
  • + tehetünk hozzá 1 dl rizstejszínt is

Elkészítés:

A hagymát , zöldségeket megpucoljuk, megmossuk. Az egyik fél hagymát a felvagdosott sonkával összeaprítjuk (lehet szeletelőgépbe vagy turmixgépbe). A sonkás hagymás masszához adjuk a tojást, sót,lisztet, jól összegyúrjuk és gombócokat formázunk belőle. A zöldségeket felaprítjuk, a másik fél hagymát kockákra vágjuk. 1 ek olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket,sót , tárkonyt , összekeverjük és felöntjük kb 2 liter vízzel, majd megfőzzük. Ha megfőttek a zöldségek, akkor a tejszínt egy tálba tesszük , kiszedünk egy merőkanállal a levesből, elkeverjük benne, majd visszaöntjük az ekkor már tejszínes leves keveréket. Végül a gombócokat beletesszük, és megfőzzük (akkor jó , ha a leves teteje felé közelednek ). Majd tálaljuk.

 

Húsvéti rakott burgonya

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tojást megfőzzük, majd pucoljuk, karikákra vágjuk. A sonkát felcsíkozzuk. A burgonyát megpucoljuk, karikákra vágjuk és sós vízben megfőzzük. Egy tálat kiolajozunk, majd lerakjuk a burgonyát, rá a tojást végül a sonkát. A rizstejszínt a tojásokkal (ide volt a + 2 db tojás!) és fűszerekkel jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és evvel is jól kikeverjük. Majd ráöntjük a megpakolt burgonyára. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb 25 perc alatt megsütjük.

 

Húsvéti mandulás-csokis torta

Hozzávalók (18 as forma):

Krém:

  • 15 dkg margarin
  • 17 dkg „mentes” csoki – paleo / diétánknak megfelelő/
  • 1,5 dl rizstej
  • ízlés szerint édesítő – ha szükséges
  • kb 4-5 dkg ABY Gluténmentes Lisztkeverék - Házi Kenyér
  • + szeletelt mandula a díszítéshez
  • + paleo csokoládé ( a torta tetejére – b 3-4 dkg felolvasztva )
  • + húsvéri torta díszek

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük az édesítővel, majd a vízzel. Utána hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, a kakaóport és mandulát végül pedig a sütőport és kikeverjük. Legvégül hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, óvatosan elkeverjük benne. A masszát két részre osztjuk – két lapot sütünk belőle 18 as tortaformába (ha lehet , akkor csatosba) 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt (tűpróba!!)

Közbe elkészítjük a krémet. A csokit a margarinnal felolvasztjuk. A rizstejben elkeverjük a lisztet, majd besűrítjük a csokit (ha szükséges adjunk hozzá édesítőt!).

Ha a lapok megsültek, akkor megtöltjük a tortát. A krémből hagyjunk az oldalára. 4-5 órát pihentetjük, majd a torta széleit megkenjük a maradék krémmel és szeletelt mandulával borítjuk. Majd csokit teszünk a tetejére és díszítjük.

Ötlet: készíthetünk a megadott mennyiségből 3 lapot is, viszont akkor a krém mennyiségét duplázhatjuk.

Tartalomhoz tartozó címkék: recept gluténmentes húsvét