Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. Ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Adatkezelési Tájékoztatónkat ide kattintva olvashatja el.

Heti receptek január 18-től 22-ig.

Heti receptek január 18-től 22-ig.

Újabb finom és egészséges receptekkel készültem nektek, január harmadik hetére. Természetes alapanyagokból, vegánul, finoman.


Javaslatok az étrend mellé

Egy nap 8 óra étkezés és 16 óra böjt.

Ezt könnyen nyomon követheted a 'Yazio' nevű telefonos applikáció segítségével is.

Fontos, hogy igyál meg naponta legalább 2,5 liter vizet.

Ha teheted, tegyél meg naponta kb. 10.000 lépést.

 
  • Reggeli 9:00
  • Leves 12:00
  • Főétel 15:00
  • Vacsora 18:00
 

18:00 után ne egyél, kezdődjön a léböjt, minden nap más itallal.

Ne sűrű smoothie állagúra készítsd, hanem hígabbra, hogy iható legyen.

Hat után kortyolgass el egy litert. Elalvás előtt egy órával ne igyál.

 

A receptek glutén-, tojás-, hús és tejmentesek, de természetesen egészítsd ki kedvenc húsoddal, amennyiben szeretnéd.

 

A hidegen sajtolt Aby’s olajakat tálaláskor add hozzá a kész ételhez, amikor már nem túl forró. Főzés közben hozzáadva veszíthet tápanyag tartalmából, ezért mindenképp várd meg, míg picit kihűlt az étel. 

 


 

Harmadik hét receptjei, január 18-tól 22-ig. Jó főzést kívánok!

 

Heti menü

Hétfő

  • Banánpüré kókuszos ropogóssal
  • Fokhagyma krémleves édesburgonyával
  • Indiai zöldséges rizs

Kedd

  • Vegán joghurt gyümölcsökkel, lenmaggal
  • Vegán lebbencsleves
  • Vegán rakott kelkáposzta

Szerda

  • Fehérje turmix áfonyával
  • Vegán bableves “tejföllel”
  • Egészben sült karfiol, vajon párolt édesburgonyával

Csütörtök

  • Humusz 
  • Vegán gombakrémleves
  • Vegán paradicsomos farfelle pirított kukoricával

Péntek

  • Kókuszos zabkorpa
  • Vegán sütőtök krémleves
  • Vegán “tejfölös” lencsefőzelék pirított füstölt csicseriborsóval


 

Hétfő

Reggeli - Banánpüré kókuszos ropogóssal

Összetevők:

  • 3 db banán
  • 1 dl rizstej
  • 1 csepp vanília aroma
  • 1 zacskó Sztiki kókuszropi
 

Mixeld össze a banánt a tejjel és a vanília aromával, jó sűrű krémet fogsz kapni. 

Tedd az összemorzsolt kókuszos chipset a tetejére és rakd a hűtőbe. Fogyaszthatod akár csokis granolával is.

Isteni reggeli. 

 

Ebéd - Fokhagyma krémleves édesburgonyával

Összetevők:

  • 4 kisebb édesburgonya
  • 2-3 ek fokhagyma 
  • 2 ek darabolt vöröshagyma
  • 1 kk petrezselyem
  • 1 ek só
  • 1 csipet bors
  • 1 kk ételízesítő
  • 1 kk agavé szirup
  • 1 liter tej
  • Fél liter víz
  • Kevés növényi olaj
  • 2 ek Aby’s Kendermagolaj
 

Tedd fel a hagymát és  a fokhagymát olajon ( vagy kókuszzsíron) párolni, majd tedd hozzá a petrezselymet és egy kicsit pirítsd össze. Kockázd fel az édesburgonyát és tedd bele. Pirítsd át azt is. Majd tegyél hozzá egy kevés rizstejet és egy kevés vizet, hogy ellepje, kb. fele-fele arányban. Főzd puhára, majd turmixold össze. Sűrű krémes pépet fogsz kapni. Tedd vissza az edénybe és öntsd hozzá a maradék tejet és vizet, főzd össze. Ha kell, ízesítsd még egy kicsit, a szád íze szerint, és tálaláskor tegyél rá egy ek Aby’s Kendermagolajat. 

 

Vacsora - Indiai zöldséges rizs

Összetevők:

  • Fagyasztott zöldségmix (Frosta Thai vegetables)
  • 2 zacskó basmati rizs
  • 1 ek curry
  • 1 kk só
  • 1 csipet bors
  • 1 ek petrezselyem
  • 1 kk fokhagyma
  • 2 ek kókuszolaj
  • 2 ek vöröshagyma
  • 1 dl kókusztej
  • 2 dl víz
  • 2 ek Aby’s Kendermagolaj
 

Tedd fel a hagymát a kókusz olajon párolni, majd tedd hozzá a zöldség mixet. Pirítsd össze, majd fűszerezd. Öntsd fel a kókusztejjel és a vízzel, majd tedd hozzá a rizst és főzd puhára. 

Ha kell, fűszerezd újra. Tegyél a tetejére egy kis Aby’s Kendermagolajat és már tálalhatod is. 

 


 

Kedd

Reggeli - Vegán joghurt gyümölcsökkel, arany lenmaggal

Összetevők:

  • 1 doboz Alpro kókuszos joghurt
  • 1 maroknyi Aldi erdei gyümölcs mix
  • 1 ek agavé szirup
  • 1 ek Aby’s Csíráztatott Lenmag
  • 1 kk Aby’s Lenmagolaj 
 

Keverd össze előző este, hagyd állni reggelig, és fogyaszthatod is. 

 

Ebéd - Vegán lebbencsleves

Összetevők:

  • Fél zacskó lebbencs tészta
  • 2 ek darabolt vöröshagyma
  • 3 fej krumpli
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek só
  • 1 csipet bors
  • 1 kk ételízesítő
  • 1 ek petrezselyem
  • 1 kk pirospaprika
  • Egy csipet füstölt pirospaprika
  • 1 kis növényi olaj
  • 2 liter víz
  • 2 ek Aby’s Lenmagolaj
 

Tedd fel a vöröshagymát az olajon pirítani, majd tedd hozzá a tésztát és pirítsd át azt is. Tedd bele a fűszereket és keverd össze. Majd tedd hozzá a kis kockára vágott krumplit és öntsd fel a vízzel. Főzd össze és tálald jó forrón. A tetejére tehetsz egy kanál vegan tejfölt és egy ek Aby’s Lenmagolajat. 

 

Vacsora - Vegán rakott kelkáposzta

Összetevők:

  • 1 fej kelkáposzta
  • 2 tasak rizs
  • 1 zacskó szójagranulátum
  • 1 kk só
  • 1 csipet kömény
  • 1 ek petrezselyem
  • Fél kk ételízesítő
  • 1 csipet bors
  • 2 ek Aby’s Kendermagolaj
 

Vágd ki a káposzta torzsát, majd szeleteld fel. Tedd forró sós vízbe és főzd félpuhára, majd csepegtesd le és egy kis kókusz olajon egy csipet köménnyel és petrezselyemmel pirítsd meg. Főzd meg a rizst, tegyél bele egy kanál vegán margarint egy kis petrezselymet és keverd össze. 

Áztasd be a szójagranulátumot, majd húsz perc múlva csepegtesd le és jól nyomkodd ki. Tegyél serpenyőbe egy ek kókuszolajat, egy ek vöröshagymát, majd pirítsd össze. Tedd rá a szóját és forgasd össze, majd fűszerezd fél kk sóval, egy csipet borssal, egy kis fokhagymával és 2 ek Aby’s Kendermagolajjal. 

Vedd elő a jénait és tegyél alulra egy réteg káposztát, majd a rizst, utána a szóját és megint a káposztát. Tedd be az előre melegített 180 fokos sütőbe és kb. negyven perc alatt süsd készre. Vegán tejföllel, kovászos uborkával isteni. 

 


 

Szerda

Reggeli - Fehérje turmix áfonyával

Összetevők:

  • 1 adag Aby’s Vaníliás Milkshake
  • 1 pohár rizstej
  • 1 maroknyi áfonya
  • 1 ek Aby’s Lenmag Őrlemény
 

Mixeld össze és idd meg. Isteni és laktató reggeli.

 

Ebéd - Vegán bableves “tejföllel”

Összetevők:

  • 1 doboz vörösbab konzerv 
  • 2 db répa
  • 1 db gyökér
  • 1 ek petrezselyem
  • 1 ek só
  • 1 kk ételízesítő
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 késhegynyi füstölt pirospaprika
  • 1 csipet bors
  • Kevés növényi olaj vagy kókuszzsír
  • 2 ek darabolt hagyma
  • 1 doboz vega krém
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 ek Aby’s Lenmagolaj
 

Tedd fel a hagymát, fokhagymát kevés olajon párolni. Addig mosd meg a konzerv babot. 

Tegyél a hagymához minden ízesítőt, a petrezselymet, majd tedd hozzá a darabolt répát, gyökeret, kicsit párold meg. Öntsd hozzá a babot, keverd meg és önts hozzá két liter vizet. 

Főzd össze, ha kell ízesítsd a szád íze szerint. Tegyél hozzá egy doboz vega krémet és főzd össze. 

Aki szeretné, csicseriborsó tésztát is főzhet bele. Tálaláskor szórd meg friss petrezselyemmel és egy ek Aby’s Lenmagolajjal. 

 

Vacsora - Egészben sült karfiol, vajon párolt édesburgonyával

Összetevők:

  • 1 nagy fej karfiol
  • 1 vegán tejföl
  • 1 vegán sajttömb
  • 1 ek só
  • 1 kk fokhagyma
  • 1 kk petrezselyem
  • 1 csipet só
  • Fél kk ételízesítő
  • 1 ek vegán margarin
  • 2 db édesburgonya
  • 2 ek Aby’s Lenmagolaj
 

Tisztítsd meg a karfiolt, bő sós vízben főzd félpuhára, majd csepegtesd le és tedd a jénaiba. A margarinnal jól kend be a karfiolt, a maradékot pedig tedd mellé, hogy a sütőben elolvadjon. Keverd össze a tejfölt a reszelt vegán tömbbel, tedd bele a fűszereket is, majd öntsd a karfiolra. Pucold meg és vágd karikára az édesburgonyát, tedd a karfiol köré. Az egészet helyezd az előmelegített sütőbe 180 fokon 20 percre. Ha kell, egy kicsit grillezd meg a tetejét. Vágd négy felé és négy főre tálalhatod. 

Készíts egy kis almaecetes paradicsomot, önts rá 2 ek Aby’s Lenmagolajat és tálald a karfiol mellé. 

 
 

Csütörtök

Reggeli - Humusz

Összetevők:

  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 1 vega tejszínkrém
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1 kk petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek Aby’s Lenmagolaj
 

Jól mosd meg a csicseriborsót. Tegyél bele mindent a turmixba és mixeld össze. Ha túl sűrű, lazítsd egy kis rizstejjel. Ha szeretnéd ízesíteni, akár egy kis pirospaprikával megteheted.

Uborkával, répával, zellerszárral, vagy akár vegán croissant-al tálalhatod. Friss madársalátával, csírával, tökmaggal, vagy tökmagolajjal Aby’s Mák és Lenmagolajjal isteni lesz a reggeli.

 

Ebéd - Vegán gombakrémleves

Összetevők:

  • 4 db krumpli
  • 4 ek darabolt vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek petrezselyem
  • 1 doboz csiperke gomba
  • 2 db sárgarépa
  • 1 ek só
  • 1 kk bors
  • 1 kk ételízesítő
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 doboz vega krém
  • Kevés növényi olaj vagy kókuszzsír
  • 1 liter rizstej
  • 1 liter víz
  • 2 ek Aby’s Tökmag és Lenmagolaj
 

Tedd fel a hagymát, fokhagymát kevés olajon párolni. Tedd hozzá az összes fűszert és keverd meg. Tedd bele a darabolt krumplit, répát, a gombát és párold pár percig, majd öntsd fel félig rizstejjel félig vízzel, amíg el nem lepi. Ha megfőtt, turmixold le és tedd vissza az edénybe, tegyél hozzá egy doboz vega krémet és főzd pár percig. Húzd fel rizstejjel és vízzel fele-fele arányban, amíg egy krémeleves állagot nem kapsz, majd forrald fel. Ízesítsd a szád íze szerint az adott fűszerekkel. Tálaláskor szórj a tetejére friss petrezselymet és egy ek Aby’s Tökmag és Lenmagolajat.  

 

Vacsora - Vegán paradicsomos farfelle pirított kukoricával

Összetevők:

  • 1 csomag Aby’s Tönköly Tészta
  • 1 üveg paradicsomlé
  • 1 ek bazsalikom
  • Só ízlés szerint
  • Bors ízlés szerint
  • 1 ek agavé szirup
  • 1 kk fokhagyma
  • Fél doboz kukorica
  • 2 ek kókuszolaj 
 

Tedd edénybe a paradicsomlevet és melegítsd meg. Tedd bele a fűszereket és főzd össze. Főzd ki a tésztát, és miután lecsöpögtetted, öntsd rá a szószt. Egy serpenyőbe kevés kókusz olajon pirítsd le a kukorica szemeket és tedd a tészta tetejére. 

 
 

Péntek

Reggeli - Kókuszos zabkorpa

Összetevők:

  • 1 pohár kókusztej
  • Fél pohár zabkorpa
  • 1 ek kókuszreszelék
  • 1 ek agavé szirup
  • 1 ek Aby’s Csíráztatott Lenmag Őrlemény
 

Tedd fel melegedni a tejet, majd húzd le a főzőlapról és tedd hozzá az összes összetevőt. 

Hagyd hűlni. Tálalás előtt szórd meg kókuszreszelékkel, esetleg egy kis reszelt fekete csokoládéval. 

 

Ebéd - Vegán sütőtök krémleves

Összetevők:

  • 1 nagy sütőtök
  • 1 liter rizstej
  • 1 liter víz
  • 1 vega krém
  • 1 ek só
  • 1 csipet bors
  • 2 ek Aby’s Tökmag és Lenmagolaj
  • 2 ek tökmag
 

Pucold meg és kockázd fel a sütőtököt és süsd meg a sütőben (180 fokon kb. 40 perc)

Majd tedd egy edénybe, tedd rá a fűszereket és öntsd fel félig vízzel, félig rizstejjel, és főzd még egy kicsit. Tegyél hozzá egy vega krémet és mixeld össze. A fűszerekkel ízesítsd újból a szád íze szerint. 

Tegyél a tetejére egy kis Aby’s Tökmag és Lenmagolajat, ha szereted pirított tökmaggal tálald. 

 

Vacsora - Vegán “tejfölös” lencsefőzelék pirított, füstölt csicseriborsóval

Összetevők:

  • 3 bögre lencse
  • 3 db babérlevél
  • 3 db krumpli
  • 1 kk só
  • Fél kk ételízesítő
  • 1 csipet bors
  • 1 csipet paprika
  • 1 csipet füstölt paprika
  • 1 csipet majoranna
  • 1 db vega krém
  • Kevés kókuszolaj
  • 2 ek hagyma
  • 1 ek petrezselyem
  • 1 kk mustár
  • Aby’s Gluten Free Vekni
  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 1 csipet füstölt paprika őrlemény
 

Az előző este beáztatott lencsét csepegtesd le. Tedd fel a hagymát az olajon párolni és tedd hozzá a lencsét. Add hozzá a fűszereket és dinszteld meg. Öntsd fel vízzel és főzd puhára. Vegyél ki egy bögre lencsét egy kis lével, majd a tejföllel és a puhára főzött krumplival turmixold össze. Öntsd rá a főzelékre és rottyantsd össze. Fűszerezd még egyszer a szád íze szerint. 

Vedd elő a serpenyőt és pirítsd meg kevés olívaolajon a megmosott, lecsepegtetett csicseriborsót. Fűszerezd sóval, borssal, fokhagymával, kevés petrezselyemmel és egy kis füstölt paprika őrleménnyel. Tálaláskor tedd a csicseriborsót a lencse tetejére, pirított Aby’s Gluten Free Veknivel isteni ebéd.