Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. Ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Adatkezelési Tájékoztatónkat ide kattintva olvashatja el.

Termékek Menü

Heti receptek január 11-től 15-ig.

Egészségesebb életmód természetes, vegán étkezéssel.

Íme 2021 második hetének ajánlott receptjei.


Javaslatok az étrend mellé

Egy nap 8 óra étkezés és 16 óra böjt.

Ezt könnyen nyomon követheted a 'Yazio' nevű telefonos applikáció segítségével is.

Fontos, hogy igyál meg naponta legalább 2,5 liter vizet.

Ha teheted, tegyél meg naponta kb. 10.000 lépést.

 
  • Reggeli 9:00
  • Leves 12:00
  • Főétel 15:00
  • Vacsora 18:00
 

18:00 után ne egyél, kezdődjön a léböjt, minden nap más itallal.

Ne sűrű smoothie állagúra készítsd, hanem hígabbra, hogy iható legyen.

Hat után kortyolgass el egy litert. Elalvás előtt egy órával ne igyál.

 

A hidegen sajtolt Aby’s olajakat tálaláskor add hozzá a kész ételhez, amikor már nem túl forró. Főzés közben hozzáadva veszíthet tápanyag tartalmából, ezért mindenképp várd meg, míg picit kihűlt az étel. 

 


 

Fogadd szeretettel a heti recepteket január 11-től 15-ig.

Jó főzést kívánok!

 

Néhány turmix ötlet a léböjthöz. 

 

Zöld turmix

Tele magnéziummal, kalciummal és káliummal.

Hozzávalók:

  • 4-6 db kelkáposzta levél
  • 1 nagy uborka
  • ½ édeskömény (gumó és szár)
  • 1-2 körte
  • 2 zellerszár
 

Sárgarépa-alma smoothie

Egyszerű és hasznos ital a belső tisztításra és az immunrendszer megerősítésére.

Hozzávalók:

  • 3 szál sárgarépa
  • 1 alma
  • 1 kis szelet friss gyömbér
 

Almás zöld turmix

Frissítő és egészséges turmix, tele vitaminokkal.

Hozzávalók:

  • 1 marék friss spenót
  • 1 alma
  • 1 cikk citrom héjastól
  • Kevés friss gyömbér
  • 2 pohár víz
 

Téli vitaminbomba

Zamatos és egészséges! Az alma segít a méreganyagok eltávolításában és megtisztítja a bélrendszert

Hozzávalók:

  • 2 alma
  • 4 répa
  • 2 cékla
  • ½ csokor petrezselyem
  • Kis gyömbér
 
 

Heti menü

Hétfő

  • Barackos zabkásás smoothie
  • Sajtos póréhagymás leves
  • Makaróni saláta

Kedd

  • Gyümölcsös, lenmagos müzli
  • Stroganoff leves
  • Pad thai 

Szerda

  • Banános zabkása sült almával
  • Édesburgonya leves
  • Terijaki tofu

Csütörtök

  • Karamellizált füge joghurttal, chia maggal
  • Sajtos brokkoli leves
  • Karfiolszárny tzatzikivel

Péntek

  • Áfonya puding
  • Spárga krémleves
  • Burgonyapürés zöldségtál

 


 

Hétfő

Reggeli - Barackos zabkása smoothie

Összetevők:

  • Fél liter magtej
  • 1 bögre Aby’s Csíráztatott Zabpehely
  • 1 kanál Aby’s Mesterkeverék
  • Fél bögre mirelit barack
  • 1 ek Aby’s Lenmagolaj
  • 1 kk kurkuma
 

Turmixold össze és már ihatod is!

Szuper egészséges napindító reggeli ital.

 

Ebéd - Vegán póréhagymás karfiolleves

Összetevők:

  • 1 kisebb fej karfiol
  • 3 db sárgarépa
  • 2 ek póréhagyma
  • 1 db fehérrépa
  • 2 ek petrezselyem
  • 1 ek só
  • 1 kk ételízesítő
  • 1 kk pirospaprika
  • 2 ek darabolt vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Kevés növényi olaj vagy kókuszzsír
  • 2 liter víz
  • 2 ek Aby's Lenmagolaj
 

Tedd fel a hagymát és a fokhagymát párolni az olajon. Tedd hozzá a petrezselymet, az apró rózsákra darabolt karfiolt, a kockára vágott sárgarépát és fehérrépát. Párold őket, majd tedd hozzá az összes fűszert és keverd meg. Öntsd fel a vízzel és főzd puhára.

Ízesítsd az adott fűszerekkel a szád íze szerint. Akár főzhetsz hozzá egy kis adag csicseri levestésztát.

Tálaláskor tegyél a tetejére egy evőkanál vegán tejfölt és egy ek Aby's Lenmagolajat.

 

Vacsora - Vegán makaróni saláta

Összetevők:

  • 1 zacskó Aby’s Tönköly Spagetti
  • 1 ek vöröshagyma
  • 1 kk fokhagyma
  • 1 kk petrezselyem
  • Fél piros kaliforniai paprika
  • 1 db répa
  • 1 db avokádó
  • 1 ek citromlé
  • 1 ek olivaolaj
  • Só, bors ízlés szerint
 

Főzd ki a tésztát az útmutatás szerint.

Tedd a serpenyőbe a hagymát, fokhagymát, a feldarabolt répát, kaliforniai paprikát és egy picit pirítsd össze.

Tedd a mixerbe a felkockázott avokádót a citromlével, egy pici olivaolajjal, sóval, borssal, majd a leszűrt tésztát keverd össze a zöldségekkel és a szósszal.

 
 

Kedd

Reggeli - Gyümölcsös, lenmagos turmix

Összetevők:

  • 1 bögre tej
  • 1 bögre Aby’s Csíráztatott Zabpehely
  • Fél bögre fagyasztott erdei gyümölcs kiolvasztva, lecsepegtetve (bármelyik kedvenc gyümölcsöddel helyettesítheted)
  • 1 ek Aby’s Lenmagolaj
  • 1 ek aszalt áfonya
 

Keverd össze, hagyd egy picit állni,

és fogyaszthatod is.

 

Ebéd - Vegán Stroganoff leves

Összetevők:

  • 1 ek hagyma
  • 1 kk fokhagyma
  • 1 ek petrezselyem
  • Só, bors ízlés szerint
  • 1 doboz gomba
  • 2 db répa
  • 1 ek mustár
  • 1 csipet pirospaprika
  • 1 ek ételízesítő
  • 1 kk citromlé
  • 1 vega krém
  • Kevés olívaolaj
 

Tedd fel a serpenyőbe a kockára vágott vöröshagymát pirítani. Pucold meg a gombát és a répát, vágd kockára, majd tedd a hagymára. Tedd hozzá az összes fűszert és kicsit pirítsd össze, majd öntsd fel vízzel és főzd puhára.

A vega krémet turmixold össze néhány kanállal a leves levéből, hogy folyékony legyen, és öntsd a leveshez. Így könnyebb elkeverni.

Rottyantsd össze és kész.

Tálaláskor kevés Aby's Tökmagolajjal ízesítsd.

 

Vacsora - Vegán pad thai

Összetevők:

  • Rizstészta
  • Brokkoli
  • 2 db répa
  • 1 szál zöldhagyma
  • 4 ek szójaszósz
  • 2 ek citromlé
  • 3 ek mogyoróvaj
  • 2 ek juharszirup
  • 1 kk friss reszelt gyömbér
  • 2 ek Aby’s Lenmagolaj
  • Kevés szójababcsíra
  • Friss koriander
  • 1 marék mogyoró
 

Főzd ki a rizstésztát az útmutató szerint. Párold meg a brokkolit, majd serpenyőben egy kis olivaolajon pirítsd meg a répával, a zöldhagymával és a szójababcsírával. Aprítsd össze a mogyorót és a kevés koriandert, majd tedd a zöldségekhez. A szószhoz keverd össze a felkarikázott zöldhagymát a szójaszósszal. Add hozzá a citrom levét, a mogyoróvajat, a juharszirupot és a gyömbért. (Ha kell egy kis vizet is adhatsz hozzá.) A rizstésztára tedd a zöldségeket, majd a szószt és keverd össze. Tálaláskor locsold meg egy kevés Aby’s Lenmagolajjal.

 


 

Szerda

Reggeli - Banános zabkása, sült almával

Összetevők:

  • 2 db banán
  • 1 bögre Aby's Csíráztatott Zabpehely
  • 1 ek Aby's Szépség
  • Fél liter tej
  • 1 szem datolya
  • 1 kk citromlé,1 csipet citromhéj
  • 1 kk vanilia aroma
  • 2 db alma
 

Tedd az összetevőket a mixerbe és turmixold össze. Hámozd meg az almát, szeleteld fel, és távolítsd el a magokat. A serpenyőbe tegyél 1 kanál agavé szirupot és helyezd bele az almaszeleteket. Kevés fahéjjal ízesítheted. Süsd meg és tedd a zabkása tetejére.

 

Ebéd - Vegán pikáns édesburgonya leves

Összetevők:

  • 4 db édesburgonya
  • 2 ek darabolt vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 vega tejszín
  • 1 liter rizstej
  • 1 liter víz
  • 1 ek só
  • 1 csipet bors
  • 2 ek petrezselyem
  • 1 kk ételízesítő
  • Kevés növényi olaj
  • 2 ek Aby's Tökmag és Lenmagolaj
  • 1 kk füstölt paprika
 

Tedd fel a vöröshagymát a fokhagymát a petrezselymet párolni növényi olajon. Tedd bele a felkockázott burgonyát a fűszerekkel és párold össze egy kis ideig, majd húzd fel fele-fele arányban a rizstejjel és vízzel, amíg el nem lepi. Főzd puhára, majd turmixold le. Tedd vissza az edénybe és tedd bele a vega krémet. Főzd egy kicsit, majd húzd fel fele-fele arányban a rizs tejjel és a vízzel, amíg krémes, leves állagot nem kapsz. Fűszerezd a szád íze szerint az adott fűszerekkel és vega reszelt tömb sajttal (Aldi) és egy ek Aby's Tökmagolajjal és Lenmagolajjal tálalhatod.

 

Vacsora - Vegán terijaki tofu

Összetevők:

  • 2 bögre fagyasztott zöldbab
  • 2 bögre quinoa
  • 1 zacskó kemény tofu
  • 2 tk szezámmagolaj, vagy olivaolaj
  • 3 ek szójaszósz
  • 1 ek friss reszelt gyömbér
  • 1 ek juharszirup
  • 1 ek rizsecet vagy almaecet
  • Kevés víz
  • 1 kk fokhagyma
  • 1 kk petrezselyem
  • 1 zöldhagyma
  • Só, bors ízlés szerint
 

Készítsd el a quinoát az útmutatás szerint.

A kinyomkodott tofut kockázd fel, mart pirítsd le egy kis olívaolajon a serpenyőben. Tehetsz hozzá egy kis sót, borsot, petrezselymet, fokhagymát. Keverd össze a szójaszószt egy kis szezámmagolajjal, tedd hozzá a gyömbért, a juharszirupot a fokhagymát és az ecetet. Ha az állaga miatt kellene, egy kis vizet még tehetsz hozzá. Egy serpenyőben kevés olivaolajon pirítsd meg a zöldbabot, sóval, borssal, fokhagymával ízesítsd. Tedd hozzá a tofut és a szószt, majd rottyantsd össze. Tálald a quinoa mellé kevés Aby’s Lenmagolajjal és Tökmagolajjal.

 

 

Csütörtök

Reggeli - Karamellizált füge joghurttal, chia maggal

Összetevők:

  • 4 szem füge
  • 1 ek olivaolaj
  • 1 doboz vegán joghurt
  • 1 ek chia mag
  • 1 kk citromlé
  • 1 csipet citromhéj
 

Tedd a fügéket a serpenyőbe kevés olívaolajon. Lassú tűzön pirítsd meg mindkét oldalát. Tedd a turmixba, majd tedd hozzá az összes összetevőt. Hagyd állni mielőtt elfogyasztod.

 

Ebéd - Vegán sajtos brokkolileves

Összetevők:

  • 4 db burgonya
  • 1 fej brokkoli
  • 2 ek vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek só
  • 1 kk ételízesítő
  • 1 csipet bors
  • 2 ek petrezselyem
  • Kevés olaj vagy kókuszzsír
  • 1 liter rizstej, 1 liter víz
  • 1 ek agavé szirup (ha szereted kissé édesen)
  • 1 doboz vega tejszín
  • 1 vegán olvasztható tömbsajt (Aldi)
  • Szárított hagyma darabok
  • 2 ek Aby's Tökmag és Lenmagolaj
 

Tedd fel a hagymát, a fokhagymát és a petrezselymet párolni. Tedd bele a kockára vágott krumplit és a darabolt brokkolit. Tedd hozzá a fűszereket és párold egy kis ideig. Húzd fel fele-fele arányban a rizstejjel és a vízzel, amíg el nem lepi, majd főzd puhára. Turmixold le és öntsd vissza az edénybe. Tedd bele a vega krémet és főzd egy kis ideig, majd húzd fel ezt a sűrű pépet krémes leves állagúra fele-fele arányban a rizstejjel és a vízzel. Ízesítsd az adott fűszerekkel a szád íze szerint, majd egy csipetnyi szárított vöröshagymával és egy ek Aby's Tökmagolajjal és Lenmagolajjal, valamint a reszelt sajttal tálald.

 

Vacsora - Rántott karfiolszárny tzatzikivel

Összetevők:

  • 1 fej karfiol
  • 1 bögre rizsliszt
  • 1 csicseriborsó konzerv (léve1 együtt)
  • Aby’s Gluténmentes Zsemlemorzsa
  • 1 kígyó uborka
  • 1 vega tejföl
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1 kk fokhagyma
  • 1 ek petrezselyem
  • 1 dl almaecet
 

Szedd rózsákra a karfiolt és mosd meg, majd enyhén sózd meg. Vegyél elő három tányért és tedd bele az egyikbe a rizslisztet, a másikba a csicseriborsó konzerv felvert levét, a harmadikba pedig az Aby's Gluténmentes Panírmorzsát, majd panírozd be a karfiol rózsákat. Kapcsold be a sütőt (160 fok légkeverés), tegyél a sütőlapra sütőpapírt és helyezd a rózsákat egymás mellé. Süsd ki a karfiolt (kb 30 perc). Mosd meg az uborkát, hámozd meg, majd szeleteld apró vékony csíkokra. Sózd meg és tedd bele egy tál vízbe, hogy ellepje az uborkát és öntsd rá az almaecetet. Kevés édesítővel ízesítheted. Tedd a vegán tejfölt egy tálba és tedd bele a fokhagymát, a sót és a petrezselymet. Nyomkodd ki az uborka levét és helyezd a tejfölbe, keverd össze és hagyd állni a hűtőben. Tálad a kisült karfiol mellé.

 


 

Péntek

Reggeli - Áfonya puding lenmaggal és mazsolával

Összetevők:

  • Fél liter magtej
  • 2 bögre darált Aby’s Csíráztatott Zabpehely
  • 2 ek darált lenmag
  • 1 ek áfonya mazsola
  • 1 ek agavé szirup
  • 1 bögre mirelit áfonya turmixolva
  • Fél doboz vega krém (kihagyható)

 

Tedd fel a tejet forrni és tedd bele a darált zabpelyhet. Ha szeretnéd, fél doboz vega krémet is beletehetsz, úgy finomabb. Majd vedd le a tűzhelyről és hagyd kihűlni. Turmixold le az áfonyát. Ezzel együtt tedd bele az összes hozzávalót a pudingba. Hagyd állni egy órát és eheted is.

 

Ebéd - Vegán spárga krémleves, karamellizált hagymakarikával

Összetevők:

  • 4 db édesburgonya
  • 1 csomag spárga
  • 2 fej vöröshagyma karikára vágva
  • 2 ek darabolt vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek só
  • 1 kk ételízesítő
  • 2 ek petrezselyem
  • 2 ek snidling
  • 1 csipetnyi bors
  • 1 ek agavé szirup
  • 2x1 liter rizstej, 1 liter víz
  • Kevés növényi olaj vagy kókuszzsír
  • 2 ek Aby's Lenmagolaj
 

Tedd fel a vöröshagymát és a fokhagymát párolni. Tedd hozzá a petrezselymet, a kockára vágott burgonyát és a darabolt spárgát. Párold össze, majd önts fel fele-fele arányban rizstejjel és vízzel, amíg el nem lepi. Főzd jó puhára, majd turmixold le. Tedd vissza az edénybe és tedd hozzá a vega krémet, (lehet elég a fele is) főzd össze. Majd húzd fel fele-fele arányban a rizstejjel és a vízzel, hogy krémes állagú levest kapj. Ízesítsd az adott fűszerekkel a szád íze szerint. A hagymakarikákat pirítsd meg az agavé sziruppal (egy kis fahéjat is rakhatsz hozzá) , majd a sült karamellizált hagymakarikákkal és egy kis Aby's Lenmagolajjal tálald.

 

Vacsora - Vegán burgonyapürés zöldségtál

Összetevők:

  • 5 db burgonya
  • Fél bögre kukorica
  • 6 db kelbimbó
  • Só, bors ízlés szerint
  • 1 zacskó tofu
  • 1 bögre mandulatej (édesítetlen)
  • Fél zacskó vegán sajtreszelék
  • 1 ek petrezselyem
  • 1 kk fokhagyma
  • 1 kk póréhagyma
 

Pucold meg és kockázd fel a burgonyát. Tedd bele a serpenyőbe, tedd mellé a kukoricát és a kelbimbót. Kevés olívaolajjal locsold meg. Sózd, borsozd és ízesítsd még egy kis fokhagymával. Kevés vizet önts rá, majd tedd rá a fedőt és lassú tűzön párold. Egy másik serpenyőben pirítsd meg a kinyomkodott, kockára vágott tofut, kevés olívaolajon vagy kókuszzsíron. Tegyél rá sót, borsot, fokhagymát, petrezselymet. Öntsd bele egy kis edénybe a mandulatejet és a sajtot, majd forrald fel, amíg el nem olvad a sajtreszelék. Egy kis póréhagymával ízesítheted. Mikor mindezeket beleteszed egy tálba, a sajtszósszal öntsd le és szórd meg egy kevés Aby’s Csíráztatott Barna Lenmaggal.