Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. Ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Adatkezelési Tájékoztatónkat ide kattintva olvashatja el.

Heti receptek február 8-tól 12-ig.

Heti receptek február 8-tól 12-ig.
Igazán különleges és ízletes receptek kerültek az eheti menübe, amelyeket még a nem vegán életmódot folytatók is imádni fognak.

Javaslatok az étrend mellé

Fontos, hogy igyál meg naponta legalább 2,5 liter vizet.

Ha teheted, tegyél meg naponta kb. 10.000 lépést.

 

A receptek glutén-, tojás-, hús és tejmentesek, de természetesen egészítsd ki kedvenc húsoddal, amennyiben szeretnéd.

 

A hidegen sajtolt Aby’s olajakat tálaláskor add hozzá a kész ételhez, amikor már nem túl forró. Főzés közben hozzáadva veszíthet tápanyag tartalmából, ezért mindenképp várd meg, míg picit kihűlt az étel. 

 

 

 

Jó főzést kívánok!


 

Heti menü

Hétfő

  • Citromos málnaturmix
  • Narancssárga leves
  • Sült gombaszeletek lilahagymával, kuszkusszal és tahini szósszal 

Kedd

  • Banános diós kása
  • Brokkoli-spenót krémleves
  • Superfood saláta pirított bulgurral

Szerda

  • Almás pite kása
  • Karfiolkrémleves répával, pirított fenyőmaggal
  • Sült karalábé szeletek rizzsel, csicseri pürével

Csütörtök

  • Ananász smoothie
  • Burgonyás répaleves
  • Babsaláta sült tökfasírttal

Péntek

  • Mogyorókrémes chiapuding
  • Zöldbableves lencsével
  • Csőben sült Strata

 


 

Hétfő

Reggeli - Citromos málnaturmix

Összetevők:

  • 1 bögre fagyasztott málna
  • 1 citrom leve
  • 1 citrom héja
  • Magtej
  • 1 banán

Mixeld össze, tegyél bele egy ek Aby’s Lenmagolajat, és ihatod is. 

 

Ebéd - Narancssárga leves

Összetevők:

  • 1 db kisebb sütőtök
  • 4 db répa
  • 4 db narancs 
  • 1 vega krém
  • Magtej
  • Só, bors
  • Fokhagyma
  • Vöröshagyma
  • Szárított zöldség
  • Olívaolaj

Pucold meg és kockázd fel a sütőtököt és a répát. A narancs levét facsard ki és tedd félre. Tedd a felkockázott sütőtököt a sütőbe és süsd puhára, édesre. Tedd az edénybe az olívaolajat, majd tedd bele a felkockázott vöröshagymát. Párold meg. 

Tedd bele a répát és a vega krémet. Tedd hozzá a fűszereket, majd húzd fel fele-fele arányban magtejjel és vízzel. Tedd hozzá a megsült sütőtököt és főzd addig, amíg a répa puha nem lesz. Turmixold össze botmixerrel és öntsd hozzá a narancs levét. Fűszerezd újra a szád íze szerint. 

Tálaláskor Aby’s Tökmagolajjal locsold meg a tetejét. 

 

Vacsora - Sült gombaszeletek lilahagymával, kuszkusszal és tahini szósszal

Összetevők:

  • Gomba
  • Lilahagyma
  • Szezámmag
  • Olívaolaj
  • Répa
  • Brokkoli csíra
  • Tökmag
  • Citrom
  • Szárított répa
  • Aby’s Mák és Lenmag olaj

Pucold meg és mosd meg a gombát. A fejeket vékonyan szeleteld fel. Tedd ugyanezt a répával és a lilahagymával. Kevés olajon kezd el párolni őket. Tegyél hozzá sót, borsot, petrezselymet ízlés szerint. Egy kis fokhagymát préselj hozzá. Tegyél hozzá egy ek szárított zöldséget és egy kis borsot, ha szeretnéd a tűzről levéve egy csipetnyi pirospaprikával is megszórhatod. 

A kuszkuszt készítsd el a leírás szerint. Ha elkészült, tegyél rá egy kis szárított répát és egy kis petrezselymet. 

A tahini szószhoz pirítsd meg a szezámmagot serpenyőben aranybarnára, majd daráld le. Tegyél hozzá sót, borsot, fokhagymát, egy kis olívaolajat, egy csepp citromot, egy kis vizet és mixeld össze. Most egy kicsit folyékonyabbra készítsd el, ne pürére szerűre, mintha mártogatós lenne. 

Tálaláskor a gombára tegyél egy kevés brokkoli csírát, pár szem tökmagot, majd locsold meg egy kis tahinivel, és egy kevés Aby’s Mák és Lenmag olajjal, mellé pedig tálald a kuszkuszt.

 


 

Kedd

Reggeli - Banános diós kása

Összetevők:

  • Dió
  • Kesudió
  • Banán
  • Aby’s Csíráztatott Zabpehely
  • Magtej
  • Aby’s Bio Szépség őrlemény

A diót süsd meg kevés nádcukorral. Turmixold össze a többit, tedd egy tálba és hagyd állni 20 percet. Tegyél a tetejére egy ek Aby’s Beauty őrleményt és keverd majd a tetejére a sült diót, mikor tálalod. 

 

Ebéd - Brokkoli-spenót krémleves

Összetevők:

  • 1 fej brokkoli
  • 1 adag spenót (fagyasztott)
  • 1 vega krém
  • Só, bors
  • Fokhagyma
  • Vöröshagyma
  • Szárított zöldség
  • Bors
  • Olívaolaj
  • Magtej

Szedd rózsákra a brokkolit, majd mosd meg. Tedd a lábasba az olívaolajat és a hagymát, majd párold meg. Tedd hozzá a brokkoli és a kiolvasztott spenótot, rottyantsd össze. Tedd bele a fűszereket, majd a vega krémet. Húzd fel fele fele arányban magtejjel és vízzel, majd főzd puhára. Botmixerrel turmixold össze, majd fűszerezd újra a szád íze szerint. 

Vega sajtkockákkal és pirított Aby’s Gluténmentes Vekni kockákkal tálalhatod. 

 

Vacsora - Superfood saláta pirított bulgurral

Összetevők:

  • Csomagolt vegyes saláta
  • Tökmag
  • Napraforgómag
  • Aszalt áfonya
  • Vegán sajt
  • Kukorica
  • Uborka
  • Paradicsom
  • Aszalt paradicsom
  • Aby’s Tökmag és Lenmagolaj
  • Bulgur
  • Avokádó
  • Magtej

A salátát a magokkal, aszalványokkal keverd össze. 

Pucold meg, kockázd fel az egész zöldségeket, majd a sajot, és keverd a kukoricával együtt a salátához. Locsold meg egy kis olajjal, sózd, borsozd, tegyél hozzá petrezselymet. 

Készítsd el a bulgurt úgy, hogy főzés előtt kevés olajon pirítsd meg, majd tedd a salátára. 

Tedd az avokádót a mixerbe, tegyél bele egy csepp Aby’s Lenmagolajat, egy kevés magtejet, sót, borsot, fokhagymát, majd mixeld össze. Öntsd a salátára és jól keverd össze. 

 


 

Szerda

Reggeli - Almás pite kása

Összetevők:

  • Alma
  • Magtej
  • Aby’s Csíráztatott Zabpehely 
  • Almás pite fűszer 1 csipet
  • Édesítő (ha szeretnéd)
  • Natúr kesudió

Turmixold össze a megpucolt almát, és tedd félre. Majd turmixold össze az összes többi hozzávalót és tedd egy tálba. Öntsd rá az almapürét, tálaláskor tegyél a tetejére Sztiki almás gyümölcsropit. 

 

Ebéd - Karfiolkrémleves répával, pirított fenyőmaggal

Összetevők:

  • 1 fej karfiol
  • 4-5 db répa
  • 1 vega krém
  • Só, bors
  • Fokhagyma
  • Vöröshagyma
  • Szárított zöldség
  • Fenyőmag
  • Magtej
  • Olívaolaj

Szedd rózsákra a karfiolt, pucold meg a répát, vágd fel, majd mosd meg. Közben tedd fel a vöröshagymát és párold meg. Tedd a karfiolt és a répát a hagymára és tedd hozzá a fűszereket. Majd keverd bele a vega krémet és húzd fel fele-fele arányban magtejjel és vízzel. Főzd puhára, majd turmixold össze. Fűszerezd újra a szád íze szerint. 

A fenyőmagot kevés olajon pirítsd meg, vagy akár olajmentesen a sütőben is elkészítheted. 

Tálaláskor tedd a leves mellé. Piríts meg egy szelet Aby’s Gluténmentes Veknit és ha sűrűre készíted, akár főételként a pirítóssal is tálalhatod. 

 

Vacsora - Sült karalábé szeletek rizzsel, csicseri pürével

Összetevők:

  • Karalábé
  • Barna rizs
  • Csicseriborsó (konzerv)
  • Só, bors
  • Fokhagyma
  • Petrezselyem
  • Olívaolaj
  • Vega krém
  • Csemege uborka

Pucold meg és vékonyan szeleteld fel a karalábét. Kevés olajon párold meg. Sóval, borssal, kevés petrezselyemmel, egy kis fokhagymával ízesítsd. A rizst az utasítás szerint készítsd el, tedd egy tálba. 

A csicseriborsót mosd meg, majd tedd a mixerbe. Tegyél hozzá egy vega krémet, sót, borsot, fokhagymát, és mixeld össze, sűrű pépes állagúra. Tedd egy tányérba, majd tegyél hozzá egy ek petrezselymet és egy kevés Aby’s Lenmagolajat. 

A karalábé szeleteket tedd a rizs tetejére, tálald mellé a csicseri pürét, esetleg egy kevés házi csemege uborkát. 

 
 

Csütörtök

Reggeli - Ananász smoothie

Összetevők:

  • 1 bögre fagyasztott ananász
  • Magtej
  • Aby’s Csíráztatott Zabpehely
  • Édesítő (ha szeretnéd)
  • Chia mag
  • 1 db banán

Mixeld össze és fogyaszthatod is. Banán helyett kipróbálhatod natúr kesudióval, isteni. 

 

Ebéd - Burgonyás répaleves

Összetevők:

  • Krumpli
  • Répa
  • Vega krém
  • Magtej
  • Só, bors
  • Fokhagyma
  • Petrezselyem
  • Szárított zöldség
  • Vöröshagyma
  • Olívaolaj
  • Aby’s Tökmagolaj

Tedd fel a felkockázott vöröshagymát párolni, addig kockázd fel a krumplit és karikázd fel a répát. Tedd a hagymára, majd tedd hozzá a fűszereket, kicsit párold össze. Keverd bele a vega krémet, majd húzd fel fele-fele arányban magtejjel és vízzel. Főzd puhára, majd botmixerrel turmixold össze. Fűszerezd újra a szád íze szerint, majd tálald. 

Tálaláskor tegyél hozzá friss petrezselymet és mikor már nem forró, locsold meg egy kevés Aby’s Tökmagolajjal, estelg tehetsz bele egy kevés pirított tökmagot is. 

 

Vacsora - Babsaláta sült tökfasírttal

Összetevők:

  • Csomagolt zöldség mix
  • 1 doboz konzerv paradicsomos fehérbab
  • Mirelit francia zöldség mix
  • Tök
  • Aby’s Csíráztatott Zabpehely
  • Aby’s Gluténmentes Zsemlemorzsa
  • Aby’s Lenmagolaj
  • 1 ek vöröshagyma

A csomagolt zöldség mixet tedd egy tálba. Tegyél hozzá kevés sót, borsot és egy kis Aby’s Lenmagolajat.

Kevés olajon pirítsd meg a hagymát, majd tedd hozzá a babot. Sózd, borsozd, tegyél hozzá fokhagymát és sok petrezselymet.

Gyaluld le a tököt, tegyél hozzá sót, borsot, fokhagymát, és pihentesd egy kicsit. Majd nyomkodd ki a tököt, és adj hozzá annyi zabpelyhet és zsemlemorzsát, hogy gyúrható állagot kapjon, és formázz belőle tallérokat. Tedd sütőpapírra és kend meg a tetejét egy kevés kókuszzsírral. Tedd a sütőbe kb. 30-40 percre, 180 fokra.

Tálalásnál a babot öntsd a salátára, és mellé fogyaszd a tökfasírtot.

 


 

Péntek

Reggeli - Mogyorókrémes chiapuding

Összetevők:

  • 1 ek mogyorókrém (cukormentes)
  • 2 ek chia mag
  • 1 pohár magtej

Forrald fel a tejet, majd mikor levetted a tűzről, tedd hozzá a mogyorókrémet, hogy elolvadjon. Tedd bele a chia magot, és másnap reggel tálalhatod. 

 

Ebéd - Zöldbableves lencsével

Összetevők:

  • Mirelit zöldbab
  • 1 pohár lencse beáztatva
  • 2 db répa
  • 4 db babérlevél
  • Só, bors 
  • Pirospaprika
  • Fokhagyma
  • Vöröshagyma
  • Olívaolaj
  • Petrezselyem
  • Szárított zöldség

Tedd a felkockázott vöröshagymát a serpenyőbe, egy kevés olívaolajon pirítsd meg. Tedd hozzá a lecsepegtetett lencsét és a zöldbabot, valamint a megpucolt, felkarikázott répát. Tedd hozzá a fűszereket és keverd össze. Húzd fel vízzel, tedd bele a babérlevelet és főzd puhára. 

Ízesítsd újból a szád íze szerint. Tálaláskor tegyél hozzá vega krémet tejföl helyett és fogyaszd Aby’s Gluténmentes Veknivel.  

 

Vacsora - Csőben sült strata

Összetevők:

  • Karfiol
  • Cukkini
  • Padlizsán
  • Édesburgonya
  • Hagyma
  • Vegán olvasztható sajt
  • Csicseriborsó
  • Vega krém
  • Magtej
  • Só, bors
  • Fokhagyma
  • Petrezselyem
  • Olívaolaj
  • Szikkadt kenyér, zsemle, vagy ami megmaradt (Aby’s bármelyik gluténmentes veknije isteni hozzá)

A karfiolt mosd meg, szedd rózsákra, a cukkinit, padlizsánt, édesburgonyát és a hagymát pucold meg és szeleteld fel. 

A megmaradt kenyeret kockázd fel és kevés fokhagymás olívaolajon pirítsd meg. 

Tedd a jénaiba az összes zöldséget, majd szórd rá a kenyérkockákat. Sózd, borsozd ízlés szerint. 

A csicseriborsót mosd meg, majd egy vega krémmel, sóval, borssal és egy kevés magtejjel (krémesen folyósra) mixeld össze, majd öntsd az egész tetejére. 

Szórd meg a reszelt olvasztható sajttal jó bőven, majd fedővel tedd a sütőbe. 180 fokon süsd 40 percig, majd vedd le a fedőt és pirítsd le a sajt tetejét.  

Tartalomhoz tartozó címkék: egészség életmód étrend recept