Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. Ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Adatkezelési Tájékoztatónkat ide kattintva olvashatja el.

Heti receptek február 1-től 5-ig.

Heti receptek február 1-től 5-ig.
Indul az új hónap, és újabb heti menükkel jelentkezem. Továbbra is az egészséges, vegán ételeké lesz a főszerep.

Javaslatok az étrend mellé

Fontos, hogy igyál meg naponta legalább 2,5 liter vizet.

Ha teheted, tegyél meg naponta kb. 10.000 lépést.

  • Reggeli 9:00
  • Leves 12:00
  • Főétel 15:00
  • Vacsora 18:00

A receptek glutén-, tojás-, hús és tejmentesek, de természetesen egészítsd ki kedvenc húsoddal, amennyiben szeretnéd.

A hidegen sajtolt Aby’s olajakat tálaláskor add hozzá a kész ételhez, amikor már nem túl forró. Főzés közben hozzáadva veszíthet tápanyag tartalmából, ezért mindenképp várd meg, míg picit kihűlt az étel. 


 

Íme február első hetének menüje, február 1-től 5-ig.

Jó főzést kívánok!

 

Heti menü

Hétfő

  • Avokádó krém
  • Nyers vegán almaleves fahéjjal
  • Bulgur répapörkölttel

Kedd

  • Tejberizs mazsolával és gyümölcsropival
  • Vegán spárgakrémleves snidlinggel és fetával
  • Vegán burgonyasaláta sült karfiolmorzsával

Szerda

  • Tápióka puding málnával
  • Vegán sárgaborsó krémleves
  • Vegán cukkini rizottó

Csütörtök

  • Banános, vaníliás fehérje turmix lenmaggal
  • Vegán olaszos paradicsomleves
  • Vegán párolt gomba csicseri pürével

Péntek

  • Gyümölcsös, lenmagos müzli
  • Vegán mexikói kukorica krémleves
  • Vegán borsófasírt, mártogatóssal

 


 

Hétfő

Reggeli - Avokádó krém

Összetevők:

  • 2 db érett avokádó
  • 1 ek Aby’s Lenmagolaj
  • Fél doboz Vega tejszínkrém
  • (kevés rizstej, ha túl sűrű a krém)
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1 csipet petrezselyem
  • 1 kisebb gerezd fokhagyma

Tegyél mindent a turmixba és mixeld össze. Répával, uborkával, zellerszárral mártogathatod, vagy valamelyik Aby’s Gluten Free kenyérre kenve tálalhatod.

Isteni a tetejére egy kis, saláta, csíra, tökmag és egy pár csepp Aby’s Tökmag és Lenmag olaj.

 

Ebéd - Nyers vegán almaleves fahéjjal

Összetevők:

  • 10-15 db alma
  • 2 ek agavé szirup
  • Fahéj xilittel
  • 1 liter víz
  • 1 ek Aby’s Lenmagolaj

Pucold meg és vágd kis kockára az almákat. Tedd a turmixgépbe és pürésítsd össze. Tedd egy edénybe és tegyél hozzá vizet, az agavé szirupot majd egy kis fahéjat. Keverd össze és hagyd állni. Tálaláskor szórd meg xilites fahéjjal, egy kis Aby Lenmagolajjal és már eheted is.

 

Vacsora - Bulgur répapörkölttel

Összetevők:

  • 2 bögre bulgur
  • 4 db répa
  • 1 ek vega krém
  • Só, bors ízlés szerint
  • 1 kk fokhagyma
  • 1 ek petrezselyem
  • Vega sajt (olvasztható)
  • Csemege uborka
  • Vega majonéz
  • Aby’s Lenmagolaj 

Főzd ki a bulgurt a csomagoláson lévő utasítások szerint.

Pucold meg és vágd apró kockákra a répát. Tedd a serpenyőre, és kevés olívaolajon kezd el párolni. Tedd hozzá a fűszereket. Mikor megpuhult, tedd hozzá az egy ek vega krémet és egy kevés vega sajtot.

A csemege uborkát kockázd fel, tegyél hozzá egy ek vega majonézt egy kis petrezselymet és egy kevés Aby's Lenmagolajat.

Tálald őket egymás mellett, jó étvágyat.

 


 

Kedd

Reggeli - Tejberizs mazsolával és gyümölcsropival

Összetevők:

  • 2 bögre rizs
  • 1 liter rizstej
  • 1 kk vanília aroma
  • 1 citrom héja
  • 1 citrom leve
  • 1 ek agavé szirup
  • Fél maroknyi mazsola
  • Sztiki Almás Gyümölcsropi

Tegyél rizst egy edénybe és öntsd fel a kétszeresére tejjel. Tedd hozzá az ízesítőket (kivétel a mazsola és a fahéj) és lassú tűzön főzd össze. Ha kell még öntsd fel tejjel.

Tálalás előtt keverd bele a mazsolát és szórd meg a tetejét morzsolt Sztiki Almás Gyümölcsropival.

 

Ebéd - Vegán spárgakrémleves snidlinggel és fetával

Összetevők:

  • 4 db édesburgonya
  • 1 csomag spárga
  • 2 ek darabolt vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek só
  • 1 kk ételízesítő
  • 2 ek petrezselyem
  • 2 ek snidling
  • 1 csipetnyi bors
  • 1 ek agavé szirup
  • 1 liter rizstej
  • 1 liter víz
  • Kevés növényi olaj vagy kókuszzsír
  • 2 ek Aby’s Lenmagolaj

Tedd fel a vöröshagymát és a fokhagymát párolni. Tedd hozzá a petrezselymet, a kockára vágott burgonyát és a darabolt spárgát. Párold össze, majd öntsd fel fele-fele arányban rizstejjel és vízzel, amíg el nem lepi. Főzd jó puhára, majd turmixold le. Tedd vissza az edénybe és tedd hozzá a vega krémet, (lehet elég a fele is) főzd össze. Majd húzd fel fele-fele arányban a rizstejjel és a vízzel, hogy krémes állagú levest kapj. Ízesítsd az adott fűszerekkel, a szád íze szerint. Darabolt snidlinggel, vegán feta sajttal és egy kis Aby’s Lenmagolajjal tálald.

 

Vacsora - Vegán burgonyasaláta sült karfiolmorzsával

Összetevők:

  • 6 db burgonya
  • Vega majonéz
  • Fokhagyma
  • Só, bors
  • Petrezselyem
  • Aldi fagyasztott hagyma mix
  • 1 fej karfiol
  • Kevés olívaolaj

A karfiolt szedd rózsákra, mosd meg, majd aprítsd fel. A burgonyát mosd meg és vágd karikára. Főzd meg sós vízben, majd csepegtesd le. Tegyél hozzá majonézt, 2 ek hagyma mixet, sóval, borssal ízesítsd. Tegyél hozzá egy kevés fokhagymát, petrezselymet, locsold meg egy kis Aby's Lenmagolajjal. Ezután hagyd állni, hogy összeérjenek az ízek.

A felaprított karfiolt tedd a serpenyőbe és kevés olívaolajon pirítsd meg. Sóval, borssal ízesítsd. Szórd a burgonyasaláta tetejére és eheted is.

 


 

Szerda

Reggeli - Tápióka puding málnával

Összetevők:

  • 1 pohár rizstej
  • Fél pohár tápióka
  • Fél citrom leve
  • 1 citrom héja
  • 1 ek agave szirup
  • 10 szem málna

Áztasd be előző este a felmelegített rizstejbe a tápiókát, tedd bele a hozzávalókat, a málna kivételével, keverd össze és fedd le.

Reggel a málnát villával törd össze, és tedd a puding tetejére.

 

Ebéd - Vegán sárgaborsó krémleves

Összetevők:

  • Fél zacskó sárgaborsó
  • 1 liter tej
  • 1 liter víz
  • 1 ek só
  • 1 kk ételízesítő
  • 1 ek petrezselyem
  • 2 ek darabolt vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 1 csipet pirospaprika
  • 1 csipet bors
  • Kevés növényi olaj vagy kókuszzsír
  • 2 db krumpli
  • 2 ek Aby’s Tökmag és Lenmagolaj

Áztasd be a borsót előző este. Főzés előtt mosd át és szűrd le. Tegyél fel egy kis olajat és pirítsd át a vöröshagymát és a fokhagymát. Tedd hozzá a petrezselymet, pirítsd össze. Majd add hozzá a sárgaborsót, a félbe vágott krumplit és a fűszereket, keverd meg. Húzd fel fele-fele arányban a tejjel és a vízzel úgy, hogy ellepje, és főzd puhára. Vedd ki a fele sárgaborsót és az összes krumplit, és turmixold össze. Tedd vissza az edénybe és tedd hozzá a vega krémet. Húzd fel tejjel és vízzel fele-fele arányban, hogy krémes leves állagot kapj. Külön élvezet pár szem egész sárgaborsóra harapni. Ha ez neked nem tetszik, turmixold össze az egészet.

Kockára vágott füstölt vegán sajttal és egy kis Aby's Tökmag és Lenmagolajjal tálald.

 

Vacsora - Vegán cukkini rizottó

Összetevők:

  • 2 db cukkini
  • 2 db répa
  • 2 zacskó barna rizs
  • Só, bors ízlés szerint
  • Fél kk curry
  • 1 ek petrezselyem
  • 1 kk fokhagyma
  • Kevés olívaolaj
  • Cékla
  • Aby’s Szőlőmagolaj

Pucold meg és mosd meg a cukkinit. Vágd kockára és tedd a serpenyőbe. Tedd ugyanezt a répával. Tegyél rá kevés olívaolajat, sót, borsot, fokhagymát, majd párold meg. Főzd ki a rizst a dobozon lévő utasítás szerint, majd tedd a cukkinihez, tegyél bele 1 dl magtejet és párold össze.

Tegyél céklát egy kis tálba, kevés petrezselyemmel és Aby's Szőlőmagolajjal locsold meg. Tálad a cukkini rizottó mellé.

 
 

Csütörtök

Reggeli - Banános, vaníliás fehérje turmix lenmaggal

Összetevők:

  • 1 adag Aby’s Diet Perfect Day Vaníliás Milkshake
  • 1 db banán
  • 1 evőkanál lenmag
  • Fél citrom leve
  • 1 citrom héja
  • 2 dl rizstej

Vedd elő a turmixod és tegyél bele minden összetevőt. Először a rizstejjel kezdd, nehogy az aljába ragadjon a por állagú fehérjepor. Mixeld össze, majd öntsd pohárba, és fogyaszthatod is.

 

Ebéd - Vegán olaszos paradicsomleves

Összetevők:

  • 2 liter paradicsomlé
  • 1 ek só
  • 1 kk ételízesítő
  • 2 csipet bors
  • 1 ek petrezselyem
  • 1 ek bazsalikom

Főzd össze és már tálalható is! Akár nyers vegán módra is elkészítheted.

Egy kis Aby’s Lenmagolajjal díszítheted.

 

Vacsora -  Vegán párolt gomba csicseri pürével

Összetevők:

  • 1 doboz gomba
  • Kevés olívaolaj
  • Só, bors ízlés szerint
  • 1 ek petrezselyem
  • 1 kk fokhagyma
  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 3 szem krumpli
  • 1 dl magtej

Párold meg a megmosott, megpucolt gombát kevés olívaolajon. Tegyél rá sót, borsot, fokhagymát és egy kis petrezselymet ízlés szerint.

Mosd meg a csicseriborsót, tedd a turmixba.Tegyél hozzá egy kis magtejet, sót, borsot, fokhagymát és mixeld össze.  Közben tedd fel a megpucolt, kis kockára vágott krumplit sós vízben főni. 

Ezt a sűrű csicseri pürét tedd rá a megfőtt krumpli kockákra és keverd össze. Tegyél hozzá egy kis petrezselymet.

Tálaláskor kevés Aby's Mák és Lenmagolajjal ízesítsd.

 


 

Péntek

Reggeli - Gyümölcsös, lenmagos müzli

Összetevők:

  • 1 bögre tej
  • 1 bögre Aby's Csíráztatott Zabpehely
  • Fél bögre fagyasztott erdei gyümölcs kiolvasztva, lecsepegtetve
  • 1 ek Aby's Csíráztatott Lenmag
  • 1 ek aszalt áfonya

Keverd össze, hagyd állni egy picit, és fogyaszthatod is.

 

Ebéd - Vegán mexikói kukorica krémleves

Összetevők:

  • 1 nagy doboz kukorica
  • 2 ek darabolt vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek só
  • 1 kk ételízesítő
  • 1 csipetnyi bors
  • 1 csipetnyi füstölt pirospaprika
  • 1 csipetnyi kurkuma
  • 1 ek petrezselyemzöld
  • Kevés növényi olaj vagy kókuszzsír
  • 1 ek agavé szirup
  • 1 liter rizstej
  • 1 liter víz
  • Fél doboz vega krém
  • 2 ek Aby’s Tökmag és Lenmag olaj

Pirítsd meg a hagymát a fokhagymával és a petrezselyemmel kevés olajon. Mosd meg a kukoricát, tedd a hagymához, tedd hozzá a fűszereket és pirítsd össze őket. Öntsd fel fele-fele arányban rizstejjel és vízzel, amíg el nem lepi, és főzd jó puhára.

Tedd a turmixba és mixeld pépesre, majd tedd vissza az edénybe. Tedd bele a vega krémet és főzd össze. Majd ezt a pépes állagot húzd fel fele-fele arányban a rizstejjel és a vízzel krémes leves állagúra. Ízesítsd az adott fűszerekkel a szád íze szerint. Tálaláskor pirított kukorica darabokkal, kevés pirospaprikával és egy kis Aby’s Tökmag és Lenmag olajjal díszítheted.

 

Vacsora - Vegán borsófasírt mártogatóssal

Összetevők:

  • 2 bögre fagyaszott borsó
  • 1 ek vöröshagyma
  • 1 kk fokhagyma
  • 1 kk olívaolaj
  • 1 kk friss bazsalikom
  • Só, bors ízlés szerint
  • Csicseriborsóliszt
  • Zabpehelyliszt
  • Sütőpor
  • Szója joghurt
  • Citromlé

Kapcsold be a sütőt 160 fokra (légkeverés). Főzd meg a borsót enyhén sós vízben, majd csepegtesd le. A hagymát és a fokhagymát kevés petrezselyemmel egy kis oliva olajon pirítsd meg.Tedd a mixerbe a zöldborsót, a dinsztelt hagymát, a bazsalikomot, kevés sót, borsot és pürésítsd össze.

Tedd a pürét egy edénybe és tegyél hozzá annyi csicserilisztet és zabpehelylisztet (Aby's Zabpehely Aprítóban megőrölve) vegyesen, hogy vizes kézzel fasírtot tudj formázni belőle. Helyezd a fasírtokat a sütőpapírral bélelt sütőlapra. Kend meg a tetejét olivaolajjal, majd helyezd a sütőbe kb. 40 percre.

A mártogatóshoz tedd a mixerbe a joghurtot, tegyél hozzá egy kis citromlevet, sót, borsot, fokhagymát és mixeld össze. Mártogasd a szószba a fasírtot, imádni fogod.


 
Tartalomhoz tartozó címkék: egészség életmód étrend recept