Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. Ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Adatkezelési Tájékoztatónkat ide kattintva olvashatja el.

Heti menü február 15-től 19-ig.

Heti menü február 15-től 19-ig.

Főzzetek velem ezen a héten is! Próbáljátok ki az egészséges, vegán receptjeimet február harmadik hetére. 

Javaslatok az étrend mellé

Fontos, hogy igyál meg naponta legalább 2,5 liter vizet.

Ha teheted, tegyél meg naponta kb. 10.000 lépést.

 

  • Reggeli 9:00
  • Leves 12:00
  • Főétel 15:00
  • Vacsora 18:00

A receptek glutén-, tojás-, hús és tejmentesek, de természetesen egészítsd ki kedvenc húsoddal, amennyiben szeretnéd.

 

A hidegen sajtolt Aby’s olajakat tálaláskor add hozzá a kész ételhez, amikor már nem túl forró. Főzés közben hozzáadva veszíthet tápanyag tartalmából, ezért mindenképp várd meg, míg picit kihűlt az étel. 

 

Jó főzést kívánok!

 
 

Heti menü

Hétfő

  • Málnás vaníliás fehérje turmix
  • Brokkoli krémleves
  • Vegán brassói padlizsánszalonnával

Kedd

  • Banános zabkása sült almával
  • Póréhagymás karfiolleves
  • Rántott karfiolszárny tzatzikivel

Szerda

  • Vegán joghurt gyümölcsökkel, lenmaggal
  • Fokhagyma krémleves édesburgonyával
  • Vegán terijaki tofu

Csütörtök

  • Kókuszos zabkorpa
  • Vegán bableves
  • Makaróni saláta

Péntek

  • Avokádó krém
  • Vegán frankfurti leves
  • Quinoa saláta


 

Hétfő

Reggeli - Málnás vaníliás fehérje turmix

Összetevők:

  • 1 pohár tej
  • 1 adag Aby's Vaniliás Milkshake
  • 10 szem málna
  • 1 citrom héja
  • Fél citrom leve
  • 1 ek agave szirup
  • 2 db mentalevél
  • 1 csipet kurkuma

Vedd elő a turmixgéped és a mentalevélen kívül turmixolj össze mindent. Majd törd össze a mentalevelet mozsárban és tedd bele a turmixba. Nyáron egy-két db jégkocka is jól jöhet.

 

Ebéd - Brokkoli krémleves

Összetevők:

  • 4 db burgonya
  • 1 fej brokkoli
  • 2 ek vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek só, 1 kk ételízesítő, 1 csipet bors
  • 2 ek petrezselyem
  • Kevés olaj vagy kókuszzsír
  • 1 liter rizstej
  • 1 liter víz
  • 1 ek agavé szirup, ha szereted kissé édesen
  • 1 doboz vega tejszín
  • Szárított hagyma darabok
  • 2 ek Aby’s Tökmag és lenmagolaj

Tedd fel a hagymát, a fokhagymát és a petrezselymet párolni. Tedd bele a kockára vágott krumplit és a darabolt brokkolit. Tedd hozzá a fűszereket és párold egy kis ideig. Húzd fel fele-fele arányban a rizstejjel és a vízzel, amíg el nem lepi, majd főzd puhára. Turmixold le és öntsd vissza az edénybe. Tedd bele a vega krémet és főzd egy kis ideig, majd húzd fel ezt a sűrű pépet krémes leves állagúra fele-fele arányban a rizstejjel és a vízzel. Ízesítsd az adott fűszerekkel a szád íze szerint, majd egy csipetnyi szárított vöröshagymával és egy ek Aby’s Tökmag és Lenmagolajjal tálald.

 

Vacsora - Vegán brassói padlizsán szalonnával

Összetevők:

  • 8 szem krumpli
  • 1 nagy padlizsán
  • 2 ek kókuszolaj
  • 2 ek vöröshagyma
  • 1 kk fokhagyma
  • 1 ek petrezselyem
  • 1 ek só1 csipet bors
  • Fél kk pirospaprika
  • Fél kk ételízesítő

Pirítsd meg a hagymát kevés kókuszolajon, majd tedd hozzá az apróra kockázott krumplit, és kezdd el megpirítani.

Egy külön serpenyőben tedd ugyanezt a padlizsán kockákkal, majd öntsd a pirított padlizsánt a krumplira és fűszerezd meg őket. Mikor kész, tejföllel, finom savanyúsággal és egy kis Aby’s Tökmag és Lenmagolajjal tálalhatod.

 
 

Kedd

Reggeli - Banános zabkása, sült almával

Összetevők:

  • 2 db banán
  • 1 bögre Aby's Csíráztatott Zabpehely
  • 1 ek Aby's Szépség őrlemény
  • Fél liter tej
  • 1 szem datolya
  • 1 kk citromlé,1 csipet citromhéj
  • 1 kk vanília aroma
  • 2 db alma

Tedd az összetevőket a mixerbe és turmixold össze. Hámozd meg az almát, szeleteld fel, és távolítsd el a magokat. A serpenyőbe tegyél 1 kanál agavé szirupot és helyezd bele az almaszeleteket. Kevés fahéjjal ízesítheted. Süsd meg és tedd a zabkása tetejére.

 

Ebéd - Póréhagymás karfiolleves

Összetevők:

  • 1 kisebb fej karfiol
  • 3 db sárgarépa
  • 2 ek póréhagyma
  • 1 db fehérrépa
  • 2 ek petrezselyem
  • 1 ek só
  • 1 kk ételízesítő
  • 1 kk pirospaprika
  • 2 ek darabolt vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Kevés növényi olaj vagy kókuszzsír
  • 2 liter víz
  • 2 ek Aby's Lenmagolaj 

Tedd fel a hagymát és a fokhagymát párolni az olajon. Tedd hozzá a petrezselymet, az apró rózsákra darabolt karfiolt, a kockára vágott sárgarépát és fehérrépát. Párold őket, majd tedd hozzá az összes fűszert és keverd meg. Öntsd fel a vízzel és főzd puhára.Ízesítsd az adott fűszerekkel a szád íze szerint.

Akár főzhetsz hozzá egy kis adag csicseri levestésztát. Tálaláskor tegyél a tetejére egy evőkanál vegán tejfölt és egy ek Aby's Lenmagolajat.

 

Vacsora - Rántott karfiolszárny tzatzikivel

Összetevők:

  • 1 fej karfiol
  • 1 bögre rizsliszt
  • 1 csicseriborsó konzerv
  • Aby’s Gluténmentes Zsemlemorzsa
  • 1 kígyóuborka
  • 1 vega tejföl
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1 kk fokhagyma
  • 1 ek petrezselyem
  • 1 dl almaecet

Szedd rózsákra a karfiolt és mosd meg, majd enyhén sózd meg. Vegyél elő három tányért és tedd bele az egyikbe a rizslisztet, a másikba a csicseriborsó konzerv felvert levét, a harmadikba pedig az Aby's Gluténmentes Panírmorzsát, majd panírozd be a karfiol rózsákat. Kapcsold be a sütőt (160 fok légkeverés), tegyél a sütőlapra sütőpapírt és helyezd a rózsákat egymás mellé. Süsd ki a karfiolt (kb 30 perc). Mosd meg az uborkát, hámozd meg, majd szeleteld apró vékony csíkokra. Sózd meg és tedd bele egy tál vízbe, hogy ellepje az uborkát és öntsd rá az almaecetet. Kevés édesítővel ízesítheted. Tedd a vegán tejfölt egy tálba és tedd bele a fokhagymát, a sót és a petrezselymet. Nyomkodd ki az uborka levét és helyezd a tejfölbe, keverd össze és hagyd állni a hűtőben. Tálad a kisült karfiol mellé.

 
 

Szerda

Reggeli - Vegán joghurt gyümölcsökkel, lenmaggal

Összetevők:

  • 1 doboz Alpro kókuszos joghurt
  • 1 maroknyi Aldi erdei gyümölcs mix
  • 1 ek agavé szirup
  • 1 ek Aby’s Csíráztatott Lenmag
  • 1 kk Aby’s Lenmagolaj 

Keverd össze előző este, hagyd állni reggelig, és fogyaszthatod is. 

 

Ebéd - Fokhagyma krémleves édesburgonyával

Összetevők:

  • 4 kisebb édesburgonya
  • 2-3 ek fokhagyma 
  • 2 ek darabolt vöröshagyma
  • 1 kk petrezselyem
  • 1 ek só
  • 1 csipet bors
  • 1 kk ételízesítő
  • 1 kk agavé szirup
  • 1 liter tej
  • Fél liter víz
  • Kevés növényi olaj 

Tedd fel a hagymát és  a fokhagymát olajon (vagy kókuszzsíron) párolni, majd tedd hozzá a petrezselymet és egy kicsit pirítsd össze. Kockázd fel az édesburgonyát és tedd bele. Pirítsd át azt is. Majd tegyél hozzá egy kevés rizstejet és egy kevés vizet, hogy ellepje, kb. fele-fele arányban. Főzd puhára, majd turmixold össze. Sűrű krémes pépet fogsz kapni. Tedd vissza az edénybe és öntsd hozzá a maradék tejet és vizet, főzd össze. Ha kell, ízesítsd még egy kicsit, a szád íze szerint.

 

Vacsora - Vegán terijaki tofu

Összetevők:

  • 2 bögre fagyasztott zöldbab
  • 2 bögre quinoa
  • 1 zacskó kemény tofu
  • 2 tk szezámmag olaj, vagy olívaolaj
  • 3 ek szójaszósz
  • 1 ek friss reszelt gyömbér
  • 1 ek juharszirup
  • 1 ek rizsecet vagy almaecet
  • Kevés víz
  • 1 kk fokhagyma
  • 1 kk petrezselyem
  • 1 zöldhagyma
  • Só, bors ízlés szerint

Készítsd el a quinoát az útmutatás szerint.

A kinyomkodott tofut kockázd fel, mart pirítsd le egy kis olívaolajon a serpenyőben. Tehetsz hozzá egy kis sót, borsot, petrezselymet, fokhagymát. Keverd össze a szójaszószt egy kis szezámmagolajjal, tedd hozzá a gyömbért, a juharszirupot a fokhagymát és az ecetet. Ha az állaga miatt kellene, egy kis vizet még tehetsz hozzá. Egy serpenyőben kevés olivaolajon pirítsd meg a zöldbabot, sóval, borssal, fokhagymával ízesítsd. Tedd hozzá a tofut és a szószt, majd rottyantsd össze. Tálald a quinoa mellé kevés Aby’s Lenmagolajjal és Tökmagolajjal.

 


 

Csütörtök

Reggeli - Kókuszos zabkorpa

Összetevők:

  • 1 pohár kókusztej
  • Fél pohár zabkorpa
  • 1 ek kókuszreszelék
  • 1 ek agavé szirup
  • 1 ek Aby’s Csíráztatott Lenmag Őrlemény

Tedd fel melegedni a tejet, majd húzd le a főzőlapról és tedd hozzá az összes összetevőt. Hagyd hűlni. Tálalás előtt szórd meg kókuszreszelékkel, esetleg egy kis reszelt fekete csokoládéval.

 

Ebéd - Vegán bableves “tejföllel”

Összetevők:

  • 1 doboz vörösbab konzerv 
  • 2 db répa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 ek petrezselyem
  • 1 ek só
  • 1 kk ételízesítő
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 késhegynyi füstölt pirospaprika
  • 1 csipet bors
  • Kevés növényi olaj vagy kókuszzsír
  • 2 ek darabolt hagyma
  • 1 doboz vega krém
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 ek Aby’s Lenmagolaj

Tedd fel a hagymát, fokhagymát kevés olajon párolni. Addig mosd meg a konzerv babot. 

Tegyél a hagymához minden ízesítőt, a petrezselymet, majd tedd hozzá a darabolt répát, gyökeret, kicsit párold meg. Öntsd hozzá a babot, keverd meg és önts hozzá két liter vizet. Főzd össze, ha kell ízesítsd a szád íze szerint. Tegyél hozzá egy doboz vega krémet és főzd össze. 

Aki szeretné, csicseriborsó tésztát is főzhet bele. Tálaláskor szórd meg friss petrezselyemmel és egy ek Aby’s Lenmagolajjal.  

 

Vacsora - Vegán makaróni saláta

Összetevők:

  • 1 zacskó Aby’s Tönköly Spagetti tészta
  • 1 ek vöröshagyma
  • 1 kk fokhagyma
  • 1 kk petrezselyem
  • Fél piros kaliforniai paprika
  • 1 db répa
  • 1 db avokádó
  • 1 ek citromlé
  • 1 ek olivaolaj
  • Só, bors ízlés szerint

Főzd ki a tésztát az útmutatás szerint. Tedd a serpenyőbe a hagymát, fokhagymát, a feldarabolt répát, kaliforniai paprikát és egy picit pirítsd össze. 

Tedd a mixerbe a felkockázott avokádót a citromlével, egy pici olivaolajjal, sóval, borssal, majd majd a leszűrt tésztát keverd össze a zöldségekkel és a szósszal. 

 
 

Péntek

Reggeli - Avokádó krém

Összetevők:

  • 2 db érett avokádó
  • 1 ek Aby’s Lenmagolaj
  • Fél doboz Vega tejszínkrém
  • (kevés rizstej, ha túl sűrű a krém)
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1 csipet petrezselyem
  • 1 kisebb gerezd fokhagyma

Tegyél mindent a turmixba és mixeld össze. Répával, uborkával, zellerszárral mártogathatod, vagy valamelyik Aby’s Gluten Free kenyérre kenve tálalhatod.

Isteni a tetejére egy kis, saláta, csíra, tökmag és egy pár csepp Aby’s Tökmag és Lenmag olaj.

 

Ebéd - Vegán frankfurti leves

Összetevők:

  • fél fej kelkáposzta
  • 3 szem burgonya
  • 1 ek vöröshagyma
  • 1 kk fokhagyma
  • olívaolaj
  • 1 csipet füstölt fűszerpaprika
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 csipet oregánó
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 2 db növényi virsli
  • Kevés magtej
  • só, bors
  • Aby’s Gluténmentes Magvas Vekni

Az olívaolajon párold meg a felaprított vöröshagymát és fokhagymát. Tedd hozzá a fűszereket, és keverd el. Tedd rá a felaprított krumplit és annyi vizet, hogy ellepje. Amíg felforr, vágd vékony csíkokra a kelkáposztát, majd tedd hozzá és öntsd fel vízzel. Főzd puhára. 

A virslit karikázd fel és egy evőkanál olajon pirítsd át mindkét oldalát, tálaláskor tedd hozzá. Aby’s Gluténmentes Magvas Veknivel imádom. 

 

Vacsora - Vegán quinoa saláta

Összetevők:

  • 1 csomag quinoa
  • 2 ek napraforgó mag
  • 2 ek tökmag
  • 2 ek tört dióbél
  • 1 ek áfonya mazsola
  • 3 ek Aby’s Tökmag és Lenmagolaj
  • 1 csipet só
  • Fél kk fokhagyma
  • 1 csipet bors
  • 1 kk petrezselyem
  • 1 kk bazsalikom
  • 1 csomag saláta mix

Mosd meg a quinoát és csepegtesd le. Pirítsd át egy kis kókusz olajon, majd öntsd fel kétszer annyi vízzel. Kevés sóval, fedő alatt, lassú tűzön főzd puhára. Mikor elfogyott a víz, hagyd rajta a fedőt. 

Tedd műanyag edénybe a saláta mixet, majd tegyél hozzá minden hozzávalót, keverd össze, tedd hozzá a quinoát is. Hagyd állni, míg összeérnek az ízek. 

Tartalomhoz tartozó címkék: egészség életmód étrend recept