ABY Pizza Italiano- Gluténmentes Lisztkeverék 1000 g
Átlagos értékelés: |
![]() |
Elérhetőség: | Raktáron, szállítás 2-5 munkanap |
Leírás és Paraméterek
- Laktózmentes
- Tojásmentes
- Lupinmentes
- Vegán
Összetevők: kukorica keményítő, burgonya keményítő, növényi rostok (borsó, burgonya,útifű maghéj), rizsliszt, cukrok (szacharóz, dextróz), só, teljes kiőrlésű rizsliszt, sűrítőanyag: hydroxypropyl metilcellulóz, természetes aromák.
A lisztkeverék kizárólag gluténmentes alapanyagokat feldolgozó üzemben készült.
A lisztet aromazáró tasakba csomagoltuk, ezért felbontás után napfénytől védve, jól visszazárt csomagban a szavatossági időn belül fogyasztható. Száraz, hűvös helyen tartandó.
Nettó súly: 1000 g
A gluténérzékenységgel kapcsolatos további cikkeink:
10 coeliakiás betegből 9 diagnosztizálatlan
Átlagos tápérték 100 g | |
Energiatartalom | 1541 kJ/ 364 kcal |
Zsír | 2,0 g |
amelyből telített zsírsavak | 1,0 g |
Szénhidrát | 80 g |
amelyből cukrok | 5,0 g |
Rost | 7,0 g |
Fehérje | 3,0 g |
Só | 2,0 g |
Így készítse el
Hogyan használjuk?
Hozzávalók (2 db 32 cm-es pizzához):
500g Pizza Italiano lisztkeverék
20 ml napraforgó olaj
25 ml olíva olaj
8 g élesztő
12 g só
295 ml víz
Elkészítés:
Minden alapanyagot összedolgozunk, 10 percig lefedve pihentetjük majd a kívánt tészta adagokat megformázzuk. Takarjuk le konyhai fóliával és pihentessük addig, míg a kétszeresére nő a mérete (kb. 50-60 perc).
Nyújtsuk ki rizsliszt felhasználásával. Előmelegített sütőben 250 C fokon 7 percig süssük.
A csomagolás 4 db (kb. 32cm-es) pizza elkészítéséhez elegendő mennyiséget tartalmaz.
Tippek a vastagabb pizza tésztához:
Minden alapanyagot összedolgozunk, 10 percig lefedve pihentetjük majd a kívánt tészta adagokat megformázzuk, kinyújtjuk. Takarjuk le konyhai fóliával és kelesszük 30°C-on, 25-30 percig. Tegye rá kedvenc feltéteit!
Előmelegített sütőben 220°C fokon süssük 15 percig.
Fázisfotók:
1. így néz ki a tészta dagasztás után:
2. A vastagabb pizza sütés közben:
3. A kész pizza alap:
Vélemények









Múltkor elfogyott a kenyérlisztem és kenyeret is ebből sütöttem. Azóta folyamatosan felváltva hol a pizzalisztből, hol a kenyérlisztből sütöm a kenyeret, kiflit, zsemlét. Örülők hogy rátaláltam ezekre a lisztekre, mert már többet kipróbáltam amikor kiderült a cöliákia nálam, de ez vállt be a legjobban. Ebből ha marad, még harmad nap is nagyon finom a kenyér, péksüti. Akkor egy pillanatra beteszem a mikróba, vagy a kenyérpirítóba kicsit megpirítom, ugyan olyan, mintha frissen sült volna. A pizza is másnap melegítve is ugyan olyan finom! Az ára lehetne kicsit olcsóbb, mert így is nagyon megterhelő a gluténmentes dolgokat megvenni, amik drágábbak, de szerencsére gyakran van akció!







Most a hétvégén mar sütni is fogok és valószínűleg a kenyeret is kipróbálom.


