Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. Ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.
Összetevők: kukorica keményítő, burgonya keményítő, hüvelyes liszt (borsó), növényi rostok (burgonya, kukorica, borsó, útifű maghéj) természetes aromák, enzimek
A termék kizárólag gluténmentes alapanyagokat feldolgozó üzemben készült.
A csomagolás 2 adag (700 g-os) tészta elkészítéséhez elegendő mennyiséget tartalmaz.
A lisztet aromazáró tasakba csomagoltuk, ezért felbontás után napfénytől védve, jól visszazárt csomagban a szavatossági időn belül fogyasztható. Száraz, hűvös helyen tartandó.
Nettó súly: 1000 g
A gluténérzékenységgel kapcsolatos további cikkeink:
Hozzávalók (kb. 700 g friss tésztához):
500 g Friss tészta lisztkeverék
10 g napraforgó olaj
250 g egész tojás (kb. 5 tojás)
100 g víz
Elkészítés:
Tegyük a lisztkeveréket egy keverőtálba, majd adjuk hozzá a tojásokat, a vizet és az olajat. Gyúrjuk össze jól a hozzávalókat, hogy puha, sima tésztát kapjunk. Rizslisztezett felületen nyújtsuk, vágjuk a kívánt tészta forma szerint (pl.: ravioli, spagetti, tagliatelle, stb.), végül főzzük forrásban lévő, sós vízben kb. 3-5 percig, „al dente” állagúra.
A lisztkeverékből nokedli is készíthető.
Tippek nokedli készítéshez:
200 gFriss tészta lisztkeverék
2 dbtojás
120 mlvíz
2 csipetsó
A hozzávalókat összekeverjük, mintha hagyományos lisztből készítenénk a masszát. A normál nokedli állagnál érdemes kicsit keményebbre hagyni a tésztát, így biztosan nem esik szét főzés közben. Enyhés sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk és főzzük, míg a víz felszínére nem jönnek. A kész nokedlit érdemes folyó vízzel leöblíteni, hogy nem tapadjon össze.
Az elkészült nokedli:
Vélemények
5.00
8 értékelés
(7)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
Zita |
2020. 09. 12.
Az egyetlen liszt, amiből igazi tésztát tudok készíteni, legyen az száraztészta vagy gombóc. Imádom!
clara |
2018. 03. 01.
Mostanában kezdtem foglalkozni az étkezési szokásom változtatásán, az itt olvasottak is errefelé biztatnak. Nyitott vagyok az egészség érdekében váltani ezt. A családban a férfiak is elszántak erre, a fő hogy husi azért legyen a tányéron.
Mondok-Szabó Bianka |
2017. 09. 26.
Lángost készítettem belőle kipróbálásképp.Nagyon szépen megkelt, sütés közben még szebb lett és persze az íze is kitűnő.
N. Zsuzsanna |
2017. 09. 22.
A tészta lisztből tökéletes állagú, tésztagéppel nyújtható és vágható tésztát kapunk. Még a család többi tagja is eszi pedig nekik nem kötelező.
K. Renáta |
2017. 09. 14.
Nagyon szuper termék! Meleg szívvel ajánlom!
Tímea |
2017. 06. 07.
Szerintem is nagyon finom nokedli készíthető belőle. Sikerült nekem is nagyobb mennyiséget rendelnem belőle , nem bántam meg . Rizsliszttel vegyítve meg habarást is lehet készíteni belőle és nagyon finom a leves is, krémes.
Brigó |
2017. 04. 24.
Volt szerencsém tesztelni a lisztet, tökéletes nokedlit tudtam készíteni. Így nem is volt kérdés, hogy nagyobb mennyiséget is be kell szereznem, természetesen maradok is nála. Csak ajánlani tudom, egészséges, mindenevő páromat is sikerült levenni a lábáról (eddig nem ette meg a mentes nokedlim :) )
tomi |
2017. 03. 19.
Isteni! A párom hétvégére a kedvencemet csinálta (noki, pöri), csak ebéd után árulta el, hogy a nokedli gluténmentes lisztből készült, szerintem jobb mint az igazi!