Leírás és Paraméterek
Az akció a 2021.03.19.-es szavatossági idejű termékekre vonatkozik.
- Laktózmentes
- Lupinmentes
Összetevők: kukorica keményítő, burgonya keményítő, hüvelyes liszt (borsó), növényi rostok (burgonya, kukorica, borsó, útifű maghéj) természetes aromák, enzimek
A termék kizárólag gluténmentes alapanyagokat feldolgozó üzemben készült.
A csomagolás 2 adag (700 g-os) tészta elkészítéséhez elegendő mennyiséget tartalmaz.
A lisztet aromazáró tasakba csomagoltuk, ezért felbontás után napfénytől védve, jól visszazárt csomagban a szavatossági időn belül fogyasztható. Száraz, hűvös helyen tartandó.
Nettó súly: 1000 g
A gluténérzékenységgel kapcsolatos további cikkeink:
A coeliakia, más néven gluténérzékenység.
Átlagos tápérték 100 g | |
Energiatartalom | 1499 kJ/ 354 kcal |
Zsír | 2,0 g |
amelyből telített zsírsavak | 1,0 g |
Szénhidrát | 74g |
amelyből cukrok | 2,0 g |
Rost | 6,0 g |
Fehérje | 7,0 g |
Só | 1,0 g |
Így készítse el
Hozzávalók (kb. 700 g friss tésztához):
500 g Friss tészta lisztkeverék
10 g napraforgó olaj
250 g egész tojás (kb. 5 tojás)
100 g víz
Elkészítés:
Tegyük a lisztkeveréket egy keverőtálba, majd adjuk hozzá a tojásokat, a vizet és az olajat. Gyúrjuk össze jól a hozzávalókat, hogy puha, sima tésztát kapjunk. Rizslisztezett felületen nyújtsuk, vágjuk a kívánt tészta forma szerint (pl.: ravioli, spagetti, tagliatelle, stb.), végül főzzük forrásban lévő, sós vízben kb. 3-5 percig, „al dente” állagúra.
A lisztkeverékből nokedli is készíthető.
Tippek nokedli készítéshez: