Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. Ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát. Engedélyezem
Termékek Menü
0

Farsangi fánk (gluténmentes)

Farsangi fánk (gluténmentes)

Hozzávalók (8 darabhoz)

  • 25 dkg ABY Gluténmentes lisztkeverék - Házi Kenyér
  • 2 db tojássárgája
  • 8 dkg margarin – olvasztott
  • 1,5 ek édesítő (1:4 arányú – Dia Wellness)
  • 4 gr porélesztő – Haas
  • 1 dl rizstej
  • + sárgabarack lekvár
  • + olaj a sütéshez
  • + rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

Egy tálba kimérjük a lisztet. Hozzáadjuk a tojássárgáját,margarint,édesítőt, elkeverjük.

A langyos rizstejben feloldjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez és jó alaposan kidolgozzuk (lehet robotgép dagasztófejével is!).

Majd letakarjuk és egy órán át meleg helyen kelesztjük.

Rizslisztes lapon kinyújtjuk a megkelt tésztát ujjnyi vastagra, majd szaggatjuk.

A kör alakokba ujjunk segítségével mélyedést nyomunk középre. Majd forró olajban kisütjük.

Tartalomhoz tartozó címkék: recept gluténmentes