Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. Ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Adatkezelési Tájékoztatónkat ide kattintva olvashatja el.

Heti receptek február 22-től 26-ig.

Heti receptek február 22-től 26-ig.
Fogadjátok szeretettel február utolsó hetének heti menüjét. Csupa egészséges és finom vegán ételekkel.

Javaslatok az étrend mellé

Fontos, hogy igyál meg naponta legalább 2,5 liter vizet.

Ha teheted, tegyél meg naponta kb. 10.000 lépést.

  • Reggeli 9:00
  • Leves 12:00
  • Főétel 15:00
  • Vacsora 18:00

A receptek glutén-, tojás-, hús és tejmentesek, de természetesen egészítsd ki kedvenc húsoddal, amennyiben szeretnéd.

A hidegen sajtolt Aby’s olajakat tálaláskor add hozzá a kész ételhez, amikor már nem túl forró. Főzés közben hozzáadva veszíthet tápanyag tartalmából, ezért mindenképp várd meg, míg picit kihűlt az étel. 

 

Jó főzést kívánok!

 

Heti menü

Hétfő

  • Málnás joghurt
  • Olaszos paradicsomleves bazsalikommal
  • Vegán burger majonézes kukoricával

Kedd

  • Pina colada smoothie
  • Rukkolás burgonyaleves
  • Rántott karfiol burgonyapürével, tzatzikivel

Szerda

  • Barackos zabkása smoothie
  • Zöldségleves gazdagon
  • Csőben sült brokkoli, sajttal, bulgurral

Csütörtök

  • Áfonyás kesudió puding
  • Lencsekrémleves
  • Kínai sült tészta

Péntek

  • Csokoládés zabturmix
  • Zöldborsó krémleves
  • Chili sin carne

 

Hétfő

Reggeli - Málnás joghurt

Összetevők:

  • 1 bögre fagyasztott málna
  • 1 db banán
  • 3 dl magtej
  • 1 ek Aby’s Szőlőmag olaj
  • Édesítő ( szükség esetén)
  • 1 ek Aby’s Csíráztatott Zabpehely 

Mixeld össze és már ihatod is!

 

Ebéd - Olaszos paradicsomleves bazsalikommal

Összetevők:

  • 2 liter paradicsomlé
  • 1 ek só
  • 1 kk ételízesítő
  • 2 csipet bors
  • 1 ek petrezselyem
  • 1 ek bazsalikom

Főzd össze a hozzávalókat és már tálalhatod is! Akár nyers vegán módon is elkészítheted.

Egy kis Aby’s Lenmagolajjal díszítheted. Hidegen egy evőkanál Aby’s Szőlőmagolajjal is eheted. 

 

Vacsora - Vegán burger majonézes kukoricával

Összetevők:

  • Gluténmentes hamburger zsemle (elkészítheted akár az Aby’s Friss Tészta Gluténmentes Lisztkeverékből)
  • Vegán majonéz
  • Csemegekukorica
  • Lencsekrém (megmaradt lencsefőzelék turmixolva)
  • Zöldborsó
  • Vegán sajt
  • Saláta levelek
  • Paradicsom (szeletelve)
  • Csemege uborka (szeletelve)

Melegítsd elő a sütőt 160 fokra, légkeverésen.Közben főzd meg a borsót enyhén sós vízben, majd csepegtesd le. A hagymát és a fokhagymát kevés petrezselyemmel egy kis olívaolajon pirítsd meg. Tedd a mixerbe a zöldborsót, a dinsztelt hagymát, a bazsalikomot, kevés sót, borsot és pürésítsd össze. Tedd a pürét egy edénybe és tegyél hozzá annyi csicserilisztet és zabpehelylisztet  (Aby’s Csíráztatott Zabpehely aprítóban megőrölve) vegyesen, hogy vizes kézzel fasírtot tudj  formázni belőle. Helyezd a fasírtokat a sütőpapírral bélelt sütőlapra. Kend meg a tetejét olívaolajjal, majd helyezd a sütőbe kb 40 percre, és süsd őket aranybarnára. A kukoricát keverd össze egy kis vegán majonézzel. 

Ezalatt vágd félbe a zsemléket, mindkét oldalnak a belsejét pirítsd le egy serpenyőben. 

Kend meg a lencsekrémmel. Tedd rá a salátát, a majonézes kukoricát, a paradicsomot. Tedd rá a vegán sajtot, majd a fasírtot és a szeletelt uborkát. Végül mehet rá a zsemle teteje, és fogyaszthatod is.

 
 

Kedd

Reggeli - Pina colada smoothie

Összetevők:

  • 1 bögre ananász
  • 3 dl kókusztej
  • 1 ek kókuszreszelék
  • 1 ek Aby’s Csíráztatott Zabpehely 
  • Édesítő (szükség esetén)
  • 1 csipet citrom héja
  • 1 ek Aby’s Lenmagolaj

Mixeld össze és már ihatod is. 

 

Ebéd - Rukkolás burgonyaleves

Összetevők:

  • Burgonya
  • Répa
  • Rukkola
  • Vega krém
  • Magtej
  • Só, bors
  • Fokhagyma
  • Petrezselyem
  • Szárított zöldség
  • Vöröshagyma
  • Olívaolaj
  • Aby’s Tökmagolaj

Tedd fel a felkockázott vöröshagymát párolni, addig kockázd fel a krumplit és karikázd fel a répát. Tedd őket a hagymára, majd tedd hozzá a fűszereket, és kicsit párold össze. Keverd bele a vega krémet, majd húzd fel fele-fele arányban magtejjel és vízzel. Tedd bele a rukkolát, majd főzd puhára, és botmixerrel turmixold össze. Fűszerezd újra a szád íze szerint, majd tálald. 

Tálaláskor tegyél hozzá friss petrezselymet és mikor már nem forró, locsold meg egy kevés Aby’s Tökmagolajjal, esetleg tehetsz bele egy kevés pirított tökmagot is. 

 

Vacsora - Rántott karfiol burgonyapürével, tzatzikivel

Összetevők:

  • Krumpli
  • Vegán vaj
  • Magtej
  • Karfiol
  • Uborka
  • Vega krém
  • Fokhagyma
  • Só, bors
  • Petrezselyem
  • Aby’s Gluténmentes Zsemlemorzsa

Csicseriborsó leve (a borsóból készíts finom humuszt)

Pucold meg és kockázd fel a burgonyát. Öntsd fel vízzel, majd főzd puhára. Mikor megfőtt, törd össze, és gy kevés vegán vajjal és egy kis tejjel pürésítsd össze. 

A csicseri levét verd fel, mint a tojásfehérjét. A karfiolt szedd rózsákra, sózd meg, forgasd bele a “csicseritojásba”, majd a zsemlemorzsába és tedd a sütőbe először lefóliázva, majd a fólia levétele után süsd aranybarnára. 

Reszeld le az uborkát, sózd be, majd hagyd állni. Kis idő múlva öblítsd át, nyomkodd ki a levét, és tegyél rá egy vega krémet. Ízesítsd fokhagymával, petrezselyemmel, kevés szárított zöldséggel. 

 
 

Szerda

Reggeli - Barackos zabkása smoothie

Összetevők:

  • Fél liter magtej
  • 1 bögre Aby’s Csíráztatott Zabpehely
  • 1 kanál Aby’s Mesterkeverék
  • Fél bögre mirelit barack
  • 1 ek Aby’s Csíráztatott Barna Lenmag
  • 1 kk kurkuma

Turmixold össze és már ihatod is! Szuper egészséges napindító reggeli ital. 

 

Ebéd - Zöldségleves gazdagon

Összetevők:

  • Leves zöldség mix
  • Olaj
  • Só, bors
  • Pirospaprika
  • Szárított zöldség
  • Fokhagyma
  • Petrezselyem
  • Tárkony

Tedd fel a zöldségeket  egy edénybe olajon párolni. Tedd rá a fűszereket, majd öntsd fel vízzel. Főzd puhára, és ha szeretnéd, levestésztával tálalhatod. 

 

Vacsora - Csőben sült brokkoli, sajttal, bulgurral

Összetevők:

  • Brokkoli
  • Bulgur
  • Vegán sajt
  • Vega krém
  • Kókusztejszín
  • Só, bors
  • Fokhagyma
  • Petrezselyem
  • Szárított zöldségek

Főzd meg a bulgurt a csomagoláson lévő utasítások szerint. Főzd félpuhára a brokkolit is. A bulgurt tedd a jénai aljára, majd rakd rá a brokkoli rózsákat. A vega krémet a kókusztejszínnel és a fűszerekkel keverd össze, és öntsd rá a brokkoli tetejére. Majd a reszelt sajttal szórd meg, és tedd a sütőbe. Kb. 160 fokon légkeveréssel 40 percig süsd teljesen puhára. 

 


 

Csütörtök

Reggeli - Áfonyás kesudió puding

Összetevők:

  • Fél liter magtej
  • 2 bögre darált Aby’s Csíráztatott Zabpehely
  • Fél bögre kesudió darálva
  • 1 ek agavé szirup
  • 1 bögre mirelit áfonya turmixolva
  • Fél doboz vega krém (kihagyható)

Tedd fel a tejet forrni és tedd bele a darált zabpelyhet és a kesudiót. Ha szeretnél, fél doboz vega krémet is beletehetsz, úgy finomabb. Majd vedd le a tűzhelyről és hagyd kihűlni. Turmixold le az áfonyát és keverd a pudingba. Hagyd állni egy órát, és eheted is. 

 

Ebéd - Lencsekrémleves

Összetevők:

  • 2 bögre lencse
  • 1 db sárgarépa
  • 2 ek vöröshagyma
  • 4 db babérlevél
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 ek petrezselyem
  • 1 vega krém
  • 1 kk fokhagyma
  • 1 kk fűszerpaprika
  • 1 kk mustár
  • 1 teáskanál édesítő
  • 1 kk ecet
  • Aby’s Tökmagolaj

Áztatás után (a lencsét mindig beáztatjuk) a lencsét kevés olajon a hagymával és a fokhagymával pirítsd meg. Tedd hozzá a felkarikázott répát, a fűszereket, majd öntsd fel vízzel. Amikor puhára főtt, vedd ki a babérleveleket és botmixerrel turmixold össze. Tedd hozzá a vega krémet, forrald fel még egyszer, és kész is.

 

Vacsora - Kínai sült tészta

Összetevők:

  • Káposzta
  • Bébikukorica
  • Répa
  • Hagyma
  • Fokhagyma
  • Rizstészta
  • Szójaszósz
  • Natúr mogyoró

A zöldségeket vágd vékony csíkokra. A rizstésztát pár percre áztasd forró vízbe (ne főzd meg teljesen), majd szűrd le és egyből hűtsd le. A szószhoz keverd össze a szójaszószt és az aprított mogyorót. 

A zöldségeket külön-külön maximum hőfokon, folyamatos keverés és rázogatás mellett pirítsd le kevés olajon (ha az olajat felvette a zöldség, akkor időnként pótold).. A rizstésztát kezdd el pirítani a forró, füstölgő serpenyőben az olajon, dobd rá a pirított zöldségeket, öntsd rá a szószt, és addig pirítsd, amíg a szósz be nem sűrűsödött. Locsold meg szezámolajjal, szórd meg aprított mogyoróval és korianderrel, és kész is.

 
 

Péntek

Reggeli - Csokoládés zabturmix

Összetevők:

  • Magtej
  • Banán
  • Aby’s Csíráztatott Zabpehely
  • Vegán olvasztott étcsokoládé
  • Édesítőszer

Mixeld össze és ihatod is!

 

Ebéd - Zöldborsó krémleves

Összetevők:

  • Mirelit borsó
  • 1 liter tej
  • 1 liter víz
  • 1 ek só
  • 1 kk ételízesítő
  • 1 ek petrezselyem
  • 2 ek darabolt vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet pirospaprika
  • 1 csipet bors
  • Kevés növényi olaj vagy kókuszzsír
  • 2 db krumpli
  • 2 ek Aby’s Tökmag és Lenmagolaj

Tegyél fel egy kis olajat és pirítsd át a vöröshagymát és a fokhagymát. Tedd hozzá a petrezselymet, pirítsd össze. Majd add hozzá a borsót, a félbe vágott krumplit és a fűszereket, a vega krémet, és keverd meg. Húzd fel fele-fele arányban a tejjel és a vízzel úgy hogy ellepje és főzd puhára, majd botturmixal pürésítsd. Tálaláskor tegyél a tetejére kevés tökmagolajat. 

 

Vacsora - Chili sin carne

Összetevők:

  • Vöröshagyma
  • Fokhagyma
  • Vörös- és fehérbab konzerv
  • Paradicsomszósz
  • 1 db nagy zöldpaprika
  • Fél bögre csemegekukorica
  • 1 db babérlevél
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor
  • 0.5 kk fahéj (őrölt)
  • 1 db chili
  • Só, bors

Tedd fel a hagymát párolni kevés olívaolajon. Majd tedd hozzá a fokhagymát, és öntsd bele a babot és a kukoricát. A vékonyra vágott paprikákat is tedd hozzá, a fűszerekkel együtt. Öntsd rá a paradicsomszószt, és főzd puhára. Natúr nachossal, és egy szórásnyi Aby’s Csíráztatott Barna Lenmaggal tálald.