Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. Ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát. Engedélyezem
Termékek Menü
0

Diós tulipán (gluténmentes)

Diós tulipán (gluténmentes)

Hozzávalók:

  • 30 dkg ABY Gluténmentes Lisztkeverék - Házi Kenyér
  • 5 gr porélesztő
  • 2 db tojássárgája
  • 1,7 dl rizstej
  • 2 ek olaj
  • csipet só
  • 1 ek édesítő (1:4)
  • + kb 10-15 dkg darált dió – édesítő (ízlés szerint)
  • + olvasztott margarin a kenéshez
  • + 1 db tojássárgája a kenéshez
  • + rizsliszt a nyújtáshoz

 

Elkészítés:

Az alapanyagokat egy nagy tálba tesszük, majd jó alaposan összedolgozzuk, majd egy órát kelesztjük.

Majd rizslisztes lapon átdolgozzuk, kinyújtjuk. Megkenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk a darált dióval és édesítővel, majd feltekerjük.

Mind a két oldalát bevágjuk hosszába, az alsót kicsit jobban, majd kihajtjuk őket, ezzel egy tulipánt formázva.

Sütőpapíros tepsire tesszük, majd lekenjük tojássárgájával.

180 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük.

Tartalomhoz tartozó címkék: recept gluténmentes