Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. Ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát. Engedélyezem
Termékek Menü
0

Burgonyás pogácsa (gluténmentes)

Burgonyás pogácsa (gluténmentes)

Hozzávalók (18 db nagyobb pogácsa):

  • 25 dkg ABY Gluténmentes lisztkeverék - Házi kenyér
  • 25 dkg főtt , áttört burgonya
  • 1 db tojás
  • 8 dkg margarin – olvasztott
  • 1-2 kk só (ízlés szerint)
  • 5 gr porélesztő
  • 1 dl víz
  • + rizsliszt a nyújtáshoz
  • + 1 db tojás a kenéshez
  • + növényi sajt a szóráshoz

Elkészítés:

A lisztet és a burgonyát egy nagyobb tálba tesszük, majd elkeverjük. Hozzáadjuk a többi alapanyagot és jó alaposan összedolgozzuk (használhatunk kézi mixert is – dagasztó fejjel). Majd letakarjuk és 1 órán  kelesztjük meleg helyen. Ha letelt az idő, rizsliszttel szórt lapon átgyúrjuk, majd kinyújtjuk kb. két ujjnyi vastagra és szaggatjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük a pogácsákat, majd tojással lekenjük, megszórjuk növényi sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben kb 25-35 perc alatt megsütjük.

Tartalomhoz tartozó címkék: recept gluténmentes