Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. Ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát. Engedélyezem
Termékek Menü
0

Bukta (gluténmentes)

Bukta (gluténmentes)

Hozzávalók:

  • 35 dkg ABY Gluténmentes Lisztkeverék - Házi Kenyér
  • 1 db tojás
  • 1 ek édesítő (1:4)
  • 5 gr porélesztő
  • 5 dkg margarin
  • 1 ek útifűmaghéj
  • 1,5 – 1,7 dl rizstej – langyos
  • + 1 db tojás a kenéshez
  • + cukormentes sárgabarack lekvár
  • + rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk az édesítőt, margarint eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a tojást, útifűmaghéjat, élesztőt, elkeverjük, majd hozzáadjuk a  langyos rizstejet, és jó alaposan összedolgozzuk, Egy órát kelesztjük meleg helyen. Majd rizslisztes lapon kinyújtjuk, és kockákra vágjuk. Mindegyik közepébe teszünk lekvárt, majd két szélét behajtjuk, majd felcsavarjuk a másik oldalról.

Szilikon formába tesszük, felvert tojással lekenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 20-30 perc alatt megsütjük.

Tartalomhoz tartozó címkék: recept gluténmentes