Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. Ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát. Engedélyezem
Termékek Menü

Briós (gluténmentes)

Briós (gluténmentes)

Hozzávalók (4 db):

  • 30 dkg ABY Gluténmentes Lisztkeverék - Házi Kenyér
  • 1 ek édesítő (1:4)
  • 2 db tojássárgája
  • 10 gr útifűmaghéj
  • 5 gr porélesztő
  • 3 dkg puha margarin
  • 2,5 dl rizstej
  • + meleg rizstej édesítővel elkeverve – sütés utáni kenéshez
  • + 1 db tojás a kenéshez
  • + rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, majd elkeverjük. Majd hozzáadjuk a tojássárgájákat és a margarint, elmorzsoljuk benne. Majd hozzáadjuk a kézmeleg rizstejet és jó alaposan összedolgozzuk. Majd hagyjuk egy órát kelni.  Majd rizslisztes lapon átgyúrjuk, négy részre osztjuk. Mind a négy részt kisodorjuk és feltekerjük oldalról haladva. Sütőpapíros tepsire tesszük és felvert tojással lekenjük. 180 fokra elmelegítjük a sütőt, majd kb 20 perc alatt megsütjük. Még forrón lekenjük az édesítős rizstejjel (ez ad neki szép „csillogást” is ).

Tartalomhoz tartozó címkék: recept gluténmentes