Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. Ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát. Engedélyezem
Termékek Menü
0

Bejgli (gluténmentes)

Bejgli (gluténmentes)

Hozzávalók (1 rúd):

  • 25 dkg ABY Gluténmentes Lisztkeverék - Házi kenyér
  • 1 db tojássárgája
  • 1 ek édesítő (1:4)
  • 4 g porélesztő
  • 12,5 dkg zsír – puha
  • kb. 6-8 ek rizstej
  • + töltelék : 12 dkg mák darálva, édesítve, és annyi rizstejjel elkeverve, hogy kenhető legyen
  • + 1 db tojásfehérje

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy nagy tálba tesszük, elkeverjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, elkeverjük, majd hozzáadjuk a zsírt, és jól összedolgozzuk vele. Lassan adagoljuk bele a rizstejet, ahogy szükséges. Majd meleg helyen 1 órát pihentetjük.

Rizslisztes lapon átdolgozzuk, kinyújtjuk.

Megkenjük a kikevert töltelékkel, két szélét behajtjuk, majd feltekerjük. Sütőpapíros tepsire tesszük, hagyjuk 30 percet pihenni letakarva.

Majd lekenjük tojásfehérjével, megszurkáljuk és 180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

Tartalomhoz tartozó címkék: recept gluténmentes