Bejgli (gluténmentes)
Hozzávalók (1 rúd):
- 25 dkg ABY Gluténmentes Lisztkeverék - Házi kenyér
- 1 db tojássárgája
- 1 ek édesítő (1:4)
- 4 g porélesztő
- 12,5 dkg zsír – puha
- kb. 6-8 ek rizstej
- + töltelék : 12 dkg mák darálva, édesítve, és annyi rizstejjel elkeverve, hogy kenhető legyen
- + 1 db tojásfehérje
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy nagy tálba tesszük, elkeverjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, elkeverjük, majd hozzáadjuk a zsírt, és jól összedolgozzuk vele. Lassan adagoljuk bele a rizstejet, ahogy szükséges. Majd meleg helyen 1 órát pihentetjük.
Rizslisztes lapon átdolgozzuk, kinyújtjuk.
Megkenjük a kikevert töltelékkel, két szélét behajtjuk, majd feltekerjük. Sütőpapíros tepsire tesszük, hagyjuk 30 percet pihenni letakarva.
Majd lekenjük tojásfehérjével, megszurkáljuk és 180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.